• Imprimeix

La campilobacteriosi

La campilobacteriosi en humans està causada pels bacteris Campylobacter subsp. termòfils.

Dins del gènere Campylobacter s’inclouen setze espècies i cinc subespècies, de les quals C. jejuni i C. coli són les causants principals de les infeccions.

Consells preventius per a dones embarassades
Com a mesures de prevenció es recomana abstenir-se de menjar aliments d’origen animal crus (ous, carn, peix i marisc) i seguir les quatre normes d’higiene per garantir la seguretat dels aliments que es preparen en les cuines domèstiques:
1. Netejar mans, estris i superfícies sovint, sobretot després de tocar la carn crua.
2. Separar sempre els aliments crus dels cuinats, tant en la cuina com a la nevera.
3. Coure suficientment la carn, especialment la de pollastre.
4. Refredar tan bon punt sigui possible els aliments, fins i tot els preparats.

Autor/sConsell de col·legis farmacèutics de Catalunya i Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Pàgines1
Any2012