• Imprimeix

La listeriosi

La listeriosi és una infecció causada pel microorganisme Listeria monocytogenes, el qual és un patogen oportunista que gairebé sempre afecta les persones amb una malaltia o una circumstància subjacent greu (per exemple, persones amb una immunodeficiència), les dones embarassades, els nadons i la gent gran. En la població general no sol causar malaltia.

Consells preventius per a dones embarassades:

  • No menjar formatges frescos o de pasta tova (feta, camembert, mascarpone, brie, mató, formatge de Burgos), si l’etiqueta especifica que han estat elaborats amb llet crua, perquè poden contenir Listèria.
  • Respectar les dates de caducitat dels aliments que es mantenen refrigerats, especialment, dels embotits poc curats i s’ha d’evitar patés refrigerats i peix fumat. Listèria pot créixer en aquests aliments.

Autor/sConsell de col·legis farmacèutics de Catalunya i Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Pàgines1
Any2012