• Imprimeix

La salmonel·losi

La salmonel·losi és una toxiinfecció alimentària causada per microorganismes del gènere Salmonella. En general, a la UE els serotips S. enteritidis i S. typhimurium són els més freqüentment associats a malalties humanes.

Consells preventius per a dones embarassades
• No és convenient que mengin cru cap aliment d’origen animal.
• És fonamental que cuinin suficientment els aliments, sobretot la carn, el pollastre, els ous i el peix. 
• És important que preparin els menjars amb la mínima antelació possible abans de consumir-los. 
• S’ha de remarcar que reescalfin bé el menjar. 
• S’ha de separar els aliments crus dels cuinats i també dels que es consumeixen crus i ja estan nets. 
• S’han de rentar les mans sovint i mantenir netes les superfícies de la cuina.

Autor/sConsell dels col·legis farmacèutics de Catalunya i Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Pàgines1
Any2012