• Imprimeix

Contaminants químics en peix i marisc consumit a Catalunya 2005-2006

A fi d’avaluar el possible risc per a la salut de la població derivat de la presència de contaminants químics en els aliments, en el període 2000-2002 el Departament de Salut va endegar el primer estudi de contaminants químics en dieta total a Catalunya amb la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Barcelona.

L’avaluació dels resultats d’aquest estudi va posar de manifest que el peix i el marisc són els aliments que contribueixen de forma més significativa a la ingesta de contaminants a través de la dieta. Atesa la gran varietat d’espècies de peix que es consumeixen a Catalunya, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària va considerar important caracteritzar amb més precisió la ingesta de contaminants derivada del consum de peix i marisc, amb aquest estudi que ha estat realitzat pel Laboratori de Toxicologia i Salut Mediambiental de la Universitat Rovira i Virgili i el Grup de Recerca en Toxicologia ( GRET-CERETOX UBPCB) de la Universitat de Barcelona.

Aquest document s’inscriu en un conjunt d’estudis, ja realitzats i en projecte, que, impulsats des del Departament de Salut, tenen com a finalitat millorar el coneixement sobre els riscos per a la salut associats a la contaminació química dels aliments a Catalunya. Les dades aportades serveixen, sens dubte, per ajudar a prendre decisions, d’una banda a les administracions públiques que gestionen el risc i, de l’altra, als ciutadans del nostre país en els seus hàbits de consum.

Autor/sAgència Catalana de Seguretat Alimentària
ISBN/ISSN84-393-7687-3
Pàgines118
Any2008