• Imprimeix

Guia de pràctiques correctes d’higiene per a la venda de llet crua de vaca (Inclou llet pasteuritzada en màquina automàtica)

Davant la millora de la situació sanitària de les explotacions lleteres a Catalunya s’ha plantejat la comercialització de llet crua de vaca directament a consumidor, fet que pot suposar per als productors millors preus de venda, la fidelització de nous consumidors i la garantia de la continuïtat de la seva activitat.

Per tot això, la venda de llet directament al consumidor final ofereix diversos avantatges al petit i mitjà productor:

- Permet al ramader vendre part de la seva producció directament al consumidor, així evita els intermediaris, la qual cosa suposa un marge de benefici més gran per a ell i és, en l’actualitat, una oportunitat per al rellançament de moltes petites i mitjanes explotacions lleteres.

- Enforteix els valors de qualitat del seu producte i, a més, aporta al productor una gratificació i reconeixement del seu treball.

- La resposta del públic sol ser d’acceptació a la compra d’un producte no transformat a un preu molt similar al del producte habitual, ja que la llet produïda en les granges de la zona permet garantir la frescor del producte, la seva qualitat i la seva seguretat higienicosanitària.

- Cal afegir que és una forma de negoci sostenible mediambientalment, pel fet que la llet es consumeix a la zona on es produeix i no es generen excedents.

Aquesta Guia és un document pensat per als ramaders que volen donar un valor afegit al producte, i que actuen sobre la base d’uns controls establerts, per tal de garantir al màxim la qualitat i la seguretat del producte i del servei.

EditorAgència Catalana de Seguretat Alimentària
Pàgines38
Any2018
Guia de pràctiques correctes d’higiene per a la venda de llet crua de vaca (inclou la llet pasteuritzada de màquina)