• Imprimeix

Guia de pràctiques correctes d'higiene per al sector vitivinícola

El reconeixement oficial de les guies de pràctiques correctes d’higiene (GPCH) per part de l'Administració i el fet que les empreses s'hi acullin voluntàriament compromet tant a les empreses com a l'Administració, a uns a implantar-la i als altres a valorar-ne l'ús adequat com a part del procés d'avaluació de les autoritats competents.

La GPCH vitivinícola s’estructura en dues parts ben diferenciades: la primera part està dedicada als programes de prerequisits i registres derivats, a més conté tots els plans voluntaris que configuren el sistema d’higiene en un celler –disseny higiènic, formació, bones pràctiques de manipulació, manteniment de locals i equipaments, pla de neteja, control de la traçabilitat–; la segona part conté l’anàlisi dels perills que hi podem trobar, els consegüents punts de control i les mesures correctores que ens permeten obtenir una producció de vi i cava més segura per al consum humà.


EditorAgència Catalana de Seguretat Alimentària
Pàgines146
Any2012