• Imprimeix

Setembre - Porro

El porro es conrea a diverses comarques, però és al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Maresme on en trobem més. Al Baix Llobregat el porro té una gran anomenada i tradició sobretot entre els productors de Gavà, Viladecans i Sant Boi de Llobregat. Tot i que se’n desconeix l’origen exacte, està documentat que ja es conreava a Mesopotàmia i a Egipte.

El porro és una planta resistent al fred i se l’ha considerat una hortalissa d’hivern, però ara se’n cultiva tot l’any. És una hortalissa d’arrel bulbosa de la mateixa família que l’all i la ceba. Té una tija llarga (entre 40 i 50 cm d’alçada i 3 o 4 cm de gruix) i un bulb allargat blanc i brillant del que surten certa quantitat de petites arrels. Les fulles són llargues i van del color blanc al verd fosc. El porro té un sabor semblant al de la ceba, però molt més dolç i suau.

Autor/sDepartament de Salut
Pàgines2
Setembre - Porro

Informació relacionada