Acsabrief
Àcids grassos trans i mesures de reducció
setembre-octubre 2018
Departament de Salut. Agència Catalana de Seguretat Alimentària.
Octubre 2018 #11
Els àcids grassos trans i mesures de reducció

Els greixos trans, o àcids grassos trans (AGT), són un tipus particular de àcids grassos insaturats que són presents en certs aliments.

Llegiu-ne més

Repercussions sobre la salut i ingesta recomanada dels AG

Hi ha un ampli consens científic sobre el fet que un consum elevat de greixos trans incrementa de forma significativa el risc de cardiopaties coronàries; també s'associa amb un risc més alt d'altres malalties cardiovasculars, obesitat i diabetis tipus 2.

Llegiu-ne més
Polítiques de reducció

Degut als efectes sobre la salut, les autoritats sanitàries de tot el món han implementat polítiques orientades a reduir i/o limitar la disponibilitat dels greixos trans als aliments. 

Llegiu-ne més
Actuacions o mesures adoptades respecte als AGT a Europa

La Unió Europea no disposa d’una legislació harmonitzada que reguli el contingut dels greixos trans en els productes alimentaris o que en requereixi l’etiquetatge.

Llegiu-ne més
Mesures respecte els AGT en els aliments a l’Estat espanyol

A l’Estat espanyol, el contingut d'AGT està limitat en fórmules infantils, d’acord amb el Reial decret 867/2008, de 23 de maig, pel qual s'aprova la reglamentació tecnicosanitària específica dels preparats per a lactants i dels preparats de continuació.

Llegiu-ne més
Imprimeix
ACSA Respon | Alta | Baixa | Butlletins anteriors

ISSN: 2013-3308 | Dipòsit legal: B.24469-2012

Gencat.cat