Acsabrief
El Furan.
gener-febrer 2018
Departament de Salut. Agència Catalana de Seguretat Alimentària.
Febrer 2018 #7
Què és?

El furan és un compost orgànic que es forma durant el tractament dels aliments amb calor intensa.

Llegiu-ne més

Avaluacions prèvies

L’any 2004, arran dels resultats d’un estudi publicat per l’Administració de Fàrmacs i Aliments  (FDA) dels Estats Units, l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) va considerar la presència de furans en els aliments com un problema emergent de seguretat alimentària.

Llegiu-ne més
Contingut de furan en els aliments

L’octubre del 2017, i en resposta a una sol·licitud de la Comissió Europea, l’EFSA va publicar l’informe “Riscos per a la salut pública relacionats amb la presència de furan i metilfurans en els aliments”.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Toxicitat i avaluació del risc per a la salut

El furan s'absorbeix en el tracte gastrointestinal i les quantitats més grans d'aquesta substància es troben al fetge.

Llegiu-ne més
Reduir l’exposició al furan

Algunes pràctiques culinàries poden contribuir a reduir l’exposició als furans.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Imprimeix
ACSA Respon | Alta | Baixa | Butlletins anteriors

ISSN: 2013-3308 | Dipòsit legal: B.24469-2012

Gencat.cat