InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Desembre 2016 #133

Novetats

Informe 2015 europeu sobre les zoonosis

La Campilobacteriosi continua sent la malaltia transmesa pels aliments més freqüent a la Unió Europea, amb 229.213 casos declarats, seguida de La salmonel·losi amb  94. 625 casos notificats el 2015.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Preguntes i respostes sobre la informació alimentària. 2a part

Aquest  document conté preguntes i respostes addicionals a les “Preguntes i respostes sobre l’aplicació del Reglament (UE) núm. 1169/2011 sobre la informació alimentària facilitada al consumidor”, publicades el 31 de gener de 2013.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La seguretat alimentària, a debat

La X Jornada de seguretat alimentària i administració local, celebrada a CaixaForum Barcelona, valora positivament els avenços aconseguits al respecte l’última dècada.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informació nutricional obligatòria

L’etiquetatge dels aliments ha d’incloure, de manera obligatòria, la informació nutricional, és a dir, el valor energètic i les quantitats de greixos, greixos saturats...

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informe sumari sobre la situació de les EET a la Unió Europea

Baixa incidència de les encefalopaties espongiformes transmissibles a la UE.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Legislació

shadow bottom
Noves normes de qualitat

Aprovades les normes de qualitat de les olives de taula, les farines i sèmoles i la cervesa i begudes de malt.

Llegiu-ne més
shadow bottom
S’aproven les noves normes generals de qualitat per a les caseïnes i caseïnats alimentaris

Mitjançant aquesta norma s’incorpora al dret jurídic nacional la Directiva (UE) núm. 2015/2203 del Parlament Europeu i del Consell.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Lluita contra el malbaratament d’aliments

No malbaratis: Aprofita les sobres

Contra el malbaratament tu hi tens molt a fer.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Primera Nevera Solidària de Catalunya

Catalunya inaugura la seva primera nevera solidària contra el malbaratament alimentari.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Publicacions

Nova memòria sobre seguretat alimentària a Catalunya

La situació de la seguretat alimentària a Catalunya de l’any 2014 és estable respecte als anys anteriors.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Alumini. Nou capítol d’Elements Traça . Estudi de dieta total

La ingesta d’alumini, per a la majoria dels grups poblacionals, és inferior als nivells de seguretat establerts i no representa cap risc pel conjunt de la població.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Actes i jornades

Conferència Ecsafeseafood Final Event: Seafood Safety: New Findings & Innovation Challenges

25 i 26 de gener.
Resum mes d’octubre. S’han notificat 62 incidències qualificades com a alertes.

Llegiu-ne més
Imprimeix
ACSA Respon | Baixa | Butlletins anteriors | Avís legal
logo