InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Febrer 2017 #135
La Influença aviària (IA) i la seguretat dels aliments derivats de l’aviram

El consum d'aus de corral o d'ous no transmet el virus d'influença aviària als humans.

Llegiu-ne més

Novetats

Resistències microbianes, abordatge comú de la situació a Catalunya

Conclusions del VIII Workshop d’avaluació del risc a la cadena alimentària, organitzat per l’ACSA, on es va plantejar,per primera vegada, una perspectiva global de la situació a Catalunya.

Llegiu-ne més
shadow bottom
D’on venim i on anem. 10 anys treballant per la seguretat alimentària

Conclusions de la X Jornada de Seguretat Alimentària i Administració Local en la qual van participar més de cent professionals, es va fer una reflexió sobre l’evolució de la seguretat alimentària a l’àmbit municipal en els darrers anys i sobre els reptes i projectes de futur.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Els ous

La majoria de toxiinfeccions alimentàries (TIA) produïdes pels ous es podrien evitar si es respectessin els consells  de compra, conservació i manipulació.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Detinguts per manipulació, etiquetatge i venda il·legal d’aliments

Fruit d’aquesta actuació s’han retirat del mercat al voltant de 500 quilos de menjar preparat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
shadow bottom
Explora les dades: Resistència als antimicrobians a Europa

Eina de visualització de les dades per país sobre els nivells de resistència antimicrobiana dels bacteris que es troben en alguns aliments, animals i éssers humans.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Vigilància de la resistència microbiana a Europa 2015

L’informe presenta les dades de resistència microbiana de set microorganismes importants per a la salut pública.

Llegiu-ne més
shadow bottom
shadow bottom
Materials destinats a entrar en contacte amb els aliments no harmonitzats a la Unió Europea

Estudi sobre la situació actual d’aquests materials realitzat pel Joint Research Centre de la Comissió Europea.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La caquèxia crònica: abordar els riscos per a la Unió Europea

La caquèxia crònica és una encefalopatia espongiforme transmissible (EET) que afecta cérvols, ants, alces i rens.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Consulta pública sobre les declaracions nutricionals i de propietats saludables en els aliments

Tots els ciutadans sou benvinguts a participar en aquesta consulta.

Llegiu-ne més

Legislació

shadow bottom
Norma de qualitat de la sidra

La norma introdueix noves categories de sidra existents al mercat de l'Estat espanyol.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Lluita contra el malbaratament

shadow bottom
No malbaratis la carn

Contra el malbaratament alimentari tu hi tens molt a fer.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Conservar bolets

Recepta contra el malbaratament d’aliments.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Publicacions

shadow bottom
Claus per elaborar amb seguretat preparats d’arròs i peix cru

Molt de compte quan prepareu aliments que es mengen crus.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Receptes

Gallete Bretone

Recepta per al·lèrgics a la llet i per intolerants al gluten i a la lactosa.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Alertes

shadow bottom
Retirada del mercat de diferents licors de cremes

Es retiren per presència d’ingredient làctic no declarat en l’etiquetatge.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Cursos, actes i jornades

Imprimeix
ACSA Respon | Baixa | Butlletins anteriors | Avís legal
logo