InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Juny 2017 #139
Saps interpretar la informació nutricional a l'etiqueta dels aliments?

La informació nutricional d'un aliment es refereix al seu valor energètic i determinats nutrients: greixos, greixos saturats, hidrats de carboni, sucres, proteïnes i sal.

Llegiu-ne més

Novetats

Comunicat sobre l'oli de palma i àcid palmític en l'alimentació infantil

Comitè de Nutrició de l'Associació Espanyola de Pediatria

Llegiu-ne més
shadow bottom
Guia sobre avaluació de l’al·lergenicitat de les plantes modificades genèticament

Guia de l’European Food Safety Authority que tracta les reaccions immunitàries adverses als aliments no mitjançades per anticossos IgE, les proves de digestibilitat proteica in vitro i l’avaluació d’al·lergenicitat endògena.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La Comissió adopta un nou Pla d'acció sobre la Resistència antimicrobiana

El pla d'acció es basa en el concepte «Una sola salut», (One Health) que aborda les resistències en humans, en animals i en el medi ambient com a font potencial de microorganismes resistents.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’European Food Safety Authority explica l’avaluació de riscs: Els nitrits i els nitrats afegits als aliments

Traducció al català del document de l’EFSA.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Reavaluació dels additius alimentaris: nitrats i nitrits

L’European Food Safety Authority confirma que els nivells de nitrits i nitrats autoritzats com a additius alimentaris són segurs.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Observatori de nanomaterials de la UE

Els nanomaterials són partícules tant petites que només es poden veure a través d’un microscopi. Aquest Observatori (EU-ON) ofereix informació sobre la seguretat, la innovació, la investigació i els usos dels nanomaterials.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Plataforma de benestar animal de la Unió Europea

S’inaugura oficialment la primera reunió de la Plataforma.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informe anual de l’European Food Safety Authority sobre la cooperació científica

Treballar en equip i intercanviar experiències és una manera eficaç d’harmonitzar l’avaluació de riscos, maximitzar les capacitats i assegurar una millor explotació dels recursos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Guia de comunicació de riscos relacionats amb la seguretat alimentària

Actualització de la guia de la xarxa de comunicació de l’European Food Safety Authority.

Llegiu-ne més
shadow bottom
II Premis Càtedra UB – Danone

S’han premiat els millors treballs de final de grau del curs 2015-2016 dels ensenyaments de Nutrició Humana i Dietètica i de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UB.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Lluita contra el malbaratament d’aliments

No malbaratis el peix

Contra el malbaratament tu hi tens molt a fer.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Crema de coliflor, ous de guatlla i all fregit

Recepta contra el malbaratament d’aliments.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Consells de seguretat alimentària

Protegeix-te de les toxiinfeccions alimentàries!!

Tots podem contribuir a evitar-les seguint les quatres normes bàsiques per manipular els aliments amb seguretat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Consells per menjar a l'aire lliure

Les elevades temperatures de l’estiu i el temps transcorregut entre que es prepara el menjar i es consumeix poden afavorir el creixement microbià i causar una toxiinfecció alimentària.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Publicacions

Estudi de dieta total a Catalunya de l’acrilamida

L'exposició alimentària a l'acrilamida és molt baixa, però no es pot descartar totalment el risc d'efectes cancerígens.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Alertes

Alerta per a al·lèrgics o intolerants als sulfits

Retirada del mercat de galetes ecològiques per presència de sulfits no declarats en l’etiquetatge.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

Imprimeix
ACSA Respon | Baixa | Butlletins anteriors | Avís legal
logo