InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Juliol 2017 #140
L’ACSA ha organitzat, el mes de juliol, dues jornades de gran importància

IX Workshop d'avaluació del risc a la cadena alimentària. Riscos emergents en els productes del mar

En aquest Whorkshop s’han tractat noves dades sobre perill ja coneguts, com els virus entèrics i s'han avaluat els riscos emergents derivats de noves biotoxines marines biotoxines marines, com la ciguatera i derivats de la tecnologia, com la presència a l'ambient marítim de nanopartícules

 

Jornada de presentació del Reglament (UE) 2017/625 relatiu als controls oficials

Aquesta jornada es va realitzar com a una oportunitat d’intercanvi d’informació i de valoració conjunta amb la participació de tots els protagonistes en el control oficial.

Així mateix, s’ha obert un fòrum perquè pugueu fer arribar les vostres reflexions, valoracions o qualsevol aportació amb referència a les qüestions exposades en la jornada.

Llegiu-ne més

Novetats

Reavaluació dels glutamats utilitzats com a additius alimentaris

L’EFSA ha establert un nivell d'ingesta segura per a l'àcid glutàmic i glutamats utilitzats com a additius alimentaris

L’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha reavaluat la seguretat dels glutamats utilitzats com a additius alimentaris i ha establert un nivell d'ingesta segura.

Llegiu-ne més
Riscos per a la salut pública associats amb el virus de l’hepatitis E (VHE) com a patogen alimentari

Dictamen científic d’EFSA on recomana coure suficientment la carn i les vísceres, especialment fetge, de porc, senglar i cérvol.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Consulta pública sobre el protocol d'avaluació de riscs del Bisfenol A (BPA)

L’EFSA ha iniciat la consulta oberta amb data límit el 3 de setembre de 2017.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Dia mundial de les zoonosis

El Dia Mundial de les Zoonosis se celebra cada 6 de juliol. Per evitar el risc de contagi  hem de rentar-nos sovint les mans i seguir una higiene adequada, així com manipular els aliments de manera segura.

Llegiu-ne més
Aprovat un document per a la millora de l'aplicació del Paquet d'Higiene en formatgeries de camp i artesanes

La Comissió institucional de l'Agencia Española de Seguridad Alimentaria (AECOSAN) ha aprovat aquest document que té l'objectiu d'aclarir certs aspectes de la legislació en matèria d'higiene alimentària.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Govern aprova la creació del Consell Català de l'Alimentació

Aquest Consell té l’objectiu d’analitzar i debatre els reptes de caire social, ambiental, empresarial i tecnològic als quals ha de fer front el sector agroalimentari català, perquè s’abordin de forma participada, previsora, eficaç, equilibrada i sostenible.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Causa dels casos aïllats d’ EEB a la Unió Europea

L’EFSA conclou que l’alimentació contaminada és la font principal d’infecció

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nou cercador del Registre sanitari d'indústries i productes alimentaris de Catalunya (RSIPAC)

Aquest cercador permet consultar les indústries i els establiments alimentaris inscrits al  RSIPAC.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Lluita contra el malbaratament d’aliments

Recomanacions sanitàries per al projecte Nevera Solidària

La gestió del coneixement del Departament de Salut, ha elaborat aquest document  com a part del projecte Xarxa de Neveres Solidàries, que té com a principal repte la lluita contra el malbaratament alimentari.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Requisits de seguretat alimentària en la donació d’aliments

Document que té com a finalitat recollir i harmonitzar els requisits de seguretat i d’higiene dels aliments que han de complir les entitats socials que intervenen en la donació dels aliments en les diverses modalitats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Inaguració de la 3ª Nevera Solidària a Catalunya

Es va inaugurar a l’Alt Urgell  la tercera Nevera Solidària a Catalunya, la primera a Lleida, per lluitar contra el malbaratament alimentari.

Llegiu-ne més
Púding de poma

Recepta contra el malbaratament d’aliments.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Consells de seguretat alimentària

Begudes energètiques: fem-ne un consum responsable

Les begudes energètiques associades al consum d'alcohol han provocat casos de reaccions adverses

Llegiu-ne més

Recepta

Boles de iuca farcides

Recepta per intolerants al gluten.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

Imprimeix
ACSA Respon | Baixa | Butlletins anteriors | Avís legal
logo