InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Agost 2017 #141
Alerta europea per fipronil en ous

En data 20 de juliol les autoritats Belgues van comunicar, a través del Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la UE (RASFF), la detecció de contingut elevat de fipronil, insecticida d'ús prohibit en animals destinats a consum, en ous provinents d'Holanda.

 

Hi ha hagut distribució d'ous, ovoproductes, productes processats i carn d'au a 19 estats membres

Llegiu-ne més

Novetats

Rentat de fruites i verdures

Renteu les fruites i les hortalisses abans de pelar-los, tallar-los i preparar-los per coure'ls i consumir-los, especialment si es mengen crues.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Consells per a la preparació d'aliments amb ou

L’ou és un aliment sensible a la contaminació i la multiplicació bacteriana. La contaminació dels ous pot provocar malalties que es manifesten amb símptomes digestius com els vòmits i les diarrees.

La majoria de toxiinfeccions alimentàries (TIA) produïdes pels ous es podrien evitar si es respectessin els següents consells...

Llegiu-ne més
shadow bottom
Consells per menjar amb seguretat musclos, petxines, ostres i altres bivalves

S’exposen un conjunt de consells que cal tenir en compte per evitar riscos innecessaris en consumir mol·luscs. Es desaconsella totalment recol·lectar-los per consum propi.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Organitza bé la teva nevera i tindràs aliments més segurs

La nevera és un aliat imprescindible per garantir aliments segurs. S’ha de mantenir a una temperatura de 5 ºC o inferior. Però també l’ordre dins de la nevera és molt important per millorar la conservació dels aliments perquè la temperatura a l’ interior de la nevera no és homogènia en totes les parts.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Legislació

Recull de la normativa en seguretat alimentària, agost 2017
Llegiu-ne més
Criteris microbiològics per a Campylobacter en canals de pollastre

Es modifica el Reglament (CE) núm. 2073/2005 de la Comissió, que estableix un nou criteri d’higiene de procés per Campylobacter.

Llegiu-ne més

Lluita contra el malbaratament d’aliments

Paté verd per sucar

Recepta contra el malabaratament d'aliments.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Recepta

Gaspatxo de síndria

Recepta per intolerants al gluten.

Llegiu-ne més

Agenda

Imprimeix
ACSA Respon | Baixa | Butlletins anteriors | Avís legal
logo