InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Setembre 2017 #142
Els bolets

En arribar les pluges de la tardor arriba l’afany de collir bolets. Algunes espècies de bolets són tòxiques i molt perilloses. El desconeixement i el fet de confondre-les amb espècies comestibles d’aspecte semblant fan que es produeixin intoxicacions, algunes fins i tot mortals. L'ASPCAT adverteix els riscos de collir bolets: si no n’esteu segurs, no els agafeu ni us els mengeu.

Disposeu d’un formulari de consultes micològiques per respondre qualsevol dubte que tingueu sobre els bolets que heu collit.

Llegiu-ne més

Novetats

Preguntes més freqüents del Glisofat

Actualment a la UE s’està debatent la renovació de l’aprovació del glifosat  com a substància activa aprovada a la UE per formular productes fitosanitaris herbicides.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Catalunya declarada regió oficialment indemne de brucel·losi bovina

La UE inclou Catalunya en la llista de territoris i països oficialment indemnes de brucel·losi bovina.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Es constitueix el Consell Català de l'Alimentació

Actuarà com a òrgan de participació i col·laboració, de debat i assessorament, consulta i proposta per impulsar una Política Alimentària de país.

Llegiu-ne més
Dades de sacrifici de bestiar i de producció càrnia a Catalunya durant 2016

Catalunya continua líder en sacrifici de boví, porcí, aviram i conills a l’Estat. El sacrifici de porcí és el 43% del total d’Espanya.

 

Llegiu-ne més

Lluita contra el malbaratament d’aliments

Recooperem lliura més de 10.000 àpats a famílies vulnerables del Vallès Occidental

S’ha evitat generar prop de 4.700 quilos de residus de matèria orgànica a les escoles de la comarca en dos cursos escolars.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

Imprimeix
ACSA Respon | Baixa | Butlletins anteriors | Avís legal
logo