InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Octubre 2017 #143
Jornada "Les resistències als antibiòtics: un repte global, una salut"

Més de 250 persones de l’àmbit de la producció i el control de la cadena alimentària, de l’àmbit sanitari i de les institucions i centres de recerca han participat en la jornada “Les resistències als antibiòtics, un repte global, una salut” organitzada per la Secretaria de Salut Pública del departament de Salut en col·laboració amb el Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Llegiu-ne més

Novetats

Assegura’t que culls bolets comestibles

Abans de menjar-nos un bolet cal assegurar-se que és comestible, utilitza el Servei de consultes micològiques.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Una nova avaluació científica de l’EFSA reforça la preparació de la UE per a futurs brots d’influença aviària

Les principals recomanacions són la comunicació a les autoritats veterinàries de les aus aquàtiques trobades mortes, el control analític d’ànecs i oques de granja i l’augment de les mesures de bioseguretat en granges avícoles.

Llegiu-ne més
L’OCU se suma a la campanya europea del BEUC per a l’ús responsable dels antibiòtics en els animals

Segons l'Agència Europea de Medicaments (EMA), Espanya és el país de la Unió Europea on més antibiòtics veterinaris es venen, la majoria d'ells destinats al seu ús en ramaderia: aquest és un greu risc per a la salut humana.

Llegiu-ne més
Ús sostenible de plaguicides

La Comissió publica un Informe i una Guia en referència a l’ús sostenible de plaguicides.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La Comissió i els Estats membres acorden mesures concretes contra el frau alimentari

Conclusions de la Conferència Ministerial sobre el seguiment de l’incident de fipronil.

Llegiu-ne més
16 d’octubre, Dia Mundial de l’Alimentació

La importància d'invertir en seguretat alimentària i el desenvolupament rural és el focus del Dia Mundial de l'Alimentació d'aquest any, convocat per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO).

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nova Web de l'Agència Catalana de Ciències de l'Alimentació (ACCA)

L’ACCA dona suport a l’estudi de les ciències de l’alimentació, organitzant conferències i jornades tècniques, en col·laboració amb grups de recerca i altres entitats del nostre àmbit.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Malbaratament

Orientacions de la UE sobre la donació d'aliments

Amb l’objectiu d’ aclarir les disposicions pertinents de la legislació de la UE i ajudar a eliminar els obstacles que s'oposen a la redistribució d'aliments dins de l'actual marc normatiu de la UE.

Llegiu-ne més
Estofat ràpid de bledes i cigrons

Recepta contra el malbaratament d'aliments.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Alertes

Alerta per al·lèrgics o intolerants al gluten

Elevat nivell de gluten en una salsa dolça ecològica etiquetada com a producte sense gluten, elaborada a Països Baixos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Alerta per consumidors al·lèrgics a cereals amb gluten, llet, soia, ou i sèsam

Presència de diferents al·lèrgens no declarats en l'etiquetatge d’un còctel de fruits secs amb galetes.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Legislació

Recull de la normativa en seguretat alimentària, octubre 2017
Llegiu-ne més
Requisits dels productes substitutius de la dieta completa per a control de pes

Els «substitutius de la dieta completa per al control de pes» són aliments formulats especialment per a l’ús en dietes de baix valor energètic per a reducció de pes que, utilitzats d’acord amb les instruccions de l’explotador de l’empresa alimentària, substitueixen la dieta diària completa.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

Imprimeix
ACSA Respon | Baixa | Butlletins anteriors | Avís legal
logo