InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Novembre 2017 #144
Memòria anual sobre la situació de la seguretat alimentària a Catalunya, 2015

La situació de la seguretat alimentària a Catalunya de l’any 2015 és estable respecte als anys anteriors i presenta uns paràmetres comparables als de la mitjana europea. A partir de tota la informació recollida a la memòria, el mateix document indica les conclusions i les recomanacions més destacades.

Llegiu-ne més

Novetats

Directrius de l’OMS per a un ús prudent d’antimicrobians d’importància mèdica en animals destinats a la producció d’aliments

L’OMS ha publicat unes directrius amb l’objectiu de preservar l’eficàcia dels antimicrobians tant en la medicina humana com en l’animal.

Llegiu-ne més
shadow bottom
8a edició del Premi UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca

Premi de Seguretat Alimentària per al treball "Arsènic i la seva concentració en productes amb arròs"

Llegiu-ne més
shadow bottom
Dia Nacional de la Seguretat Alimentària

La seguretat alimentària és cosa de tots.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Publicacions

Alumini

Acsabrief número 5. Setembre-Octubre 2017

Llegiu-ne més
shadow bottom
Vegetal de temporada: La col

Al novembre comença la millor època per consumir col.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Legislació

S’amplia el període sense sortir a l’aire lliure de les gallines camperes

Es poden comercialitzar els ous com “ous de gallines camperes” que estan 16 setmanes sense sortir a l’aire lliure per raons sanitàries.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Recull de la normativa en seguretat alimentària, novembre 2017
Llegiu-ne més
Renovació de l’autorització del glifosat per 5 anys

Els Estats membres van votar a favor de l’autorització del glifosat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Bisfenol A

Proposta normativa que planteja una modificació de l’actual límit de migració específica (LME) del bisfenol A, per a materials i objectes plàstics.

Llegiu-ne més
Condicions relatives a la temperatura durant el transport de la carn

Es permet el transport de canals de porcí, boví i petits remugants a temperatures superiors als 7 °C.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Classificació dels aliments per usos mèdics especials

Comunicació de la Comissió Europea.

Llegiu-ne més
La Comissió Europea aprova mesures per mitigar els nivells d’acrilamida en els aliments

Estableix un conjunt de mesures de bones pràctiques (mesures de mitigació) que han d’aplicar obligatòriament els explotadors d’empresa alimentària.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Iniciativa de la UE per limitar la ingesta de greixos trans industrials

Consulta pública oberta del 17 de novembre de 2017 al 9 de febrer de 2018.

Llegiu-ne més
Comunicació sobre la declaració quantitativa dels ingredients (QUID)

Comunicació per proporcionar directrius a les empreses i les autoritats nacionals sobre l'aplicació del principi de la QUID en el context del Reglament d’informació facilitada al consumidor.

Llegiu-ne més

Receptes

Broquetes de coliflor amb pernil

Recepta contra el malbaratament d'aliments

Llegiu-ne més
shadow bottom
Vedella amb bolets

Recepta per al·lèrgics als fruits secs, a la llet, a l'ou i al gluten.

Llegiu-ne més

Agenda

Imprimeix
ACSA Respon | Baixa | Butlletins anteriors | Avís legal
logo