InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Gener 2018 #146
Prepara el biberó amb seguretat

Per prevenir infeccions segueix els consells per preparar el biberó amb seguretat.

Llegiu-ne més

Novetats

Lèxic d'additius alimentaris

Ja es pot consultar l'actualització corresponent a l'any 2018 del Lèxic d'additius alimentaris, elaborat pel Departament de Salut i el TERMCAT.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nova eina per avaluar l’exposició a additius alimentaris

L'eina anomenada FAIM, de l'EFSA, permet fer estimacions d'exposició a additius alimentaris.

Llegiu-ne més
Listeria monocytogenes i els riscos per a la salut pública del consum d'aliments a punt per consumir

Segons l’EFSA els casos de Listèria s'han incrementat entre dos grups de la població: persones majors de 75 anys i dones de 25 a 44 anys (principalment es relaciona amb l'embaràs).

Llegiu-ne més
shadow bottom
Com avança Europa cap a l’economia circular?

Eurostat acaba d’obrir un espai en el seu web en el que es recull les dades més actualitzades dels principals indicadors d’una economia circular. L’objectiu és observar el seguiment d’un estat cap a una economia circular.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Actualització de l’avaluació de 3-MCPD i els seus èsters d’àcids grassos

L’EFSA ha emès una nova IDT de 2,0 µg/kg de pes corporal per dia.

Llegiu-ne més
Consulta pública sobre la transparència de l’avaluació de riscos alimentaris

La Comissió Europea obre aquesta consulta del 23 de gener al 20 de març de 2018.

Llegiu-ne més

Publicacions

Situació de la seguretat alimentària a Catalunya 2015

Els paràmetres analitzats indiquen que la seguretat alimentària a Catalunya l’any 2015 és elevada i estable encara que hi ha marges per a la millora.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Mesures de mitigació per reduir la presència d'acrilamida en els aliments

Actualització de la fitxa d'acrilamida del Mapa de Perills

Llegiu-ne més
Resistència als Antimicrobians

Butlletí acsa brief novembre-desembre 2017.

Llegiu-ne més
Productes vegetals de temporada

Al gener podem consumir espinacs.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Legislació

shadow bottom
Guia de descripció de categories alimentàries en el Reglament sobre additius
Llegiu-ne més
Actualització dels LMR dels compostos de mercuri en aliments
Llegiu-ne més
Catalunya, declarada regió oficialment indemne de brucel·losi ovina i caprina
Llegiu-ne més
Autorització de fosfats en asts verticals de carn congelada

Es modifica la llista d’additius de la UE.

Llegiu-ne més
Nova modificació de la llista d’additius de la UE

Se suprimeix l’entrada de la categoria «productes de brioixeria, pastisseria, rebosteria i galetes per a usos nutricionals específics » per l’ús de certs edulcorants.

Llegiu-ne més
Retirada del Sorbat càlcic de la llista d’additius de la Unió Europea
Llegiu-ne més
Correcta denominació de l’additiu Isomalt (E 953)

Correccions d’errors publicats per la Unió Europea, on deia: «Isomaltosa», ha de dir: «Isomalt».

Llegiu-ne més
Novetats legislatives sobre els aliments nous

D’acord al Reglament (UE) 2015/2283 relatiu als aliments nous la Comissió Europea ha publicat 3 Reglaments d’execució.

Llegiu-ne més

Receptes

Pebrots del piquillo farcits amb ensaladilla russa

Recepta contra el malbaratament d'aliments.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Cuscús de coliflor

Recepta per al·lèrgics a la llet, a l'ou i al gluten.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

Imprimeix
ACSA Respon | Baixa | Butlletins anteriors | Avís legal
logo