InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Març 2018 #148
Infografia de la listeriosi

La listeriosi és una malaltia transmesa pels aliments, que es relativament poc freqüent però greu que  afecta de forma més greu a determinats grups de risc com són: dones embarassadesnens acabats de néixer; majors de 65 anys i persones immunocompromeses.

Llegiu-ne més

Novetats

Listeria monocytogenes

Ha provocat el brot més gran del món a Sud-Àfrica i a Europa ha causat un brot que ha afectat a cinc estats membres.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Mesures per abordar la resistència antimicrobiana a través de l'ús prudent dels antimicrobians en animals

L’abordatge holístic  de la resistència als antimicrobians és clarament l’estratègia més encertada.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’EFSA sol·licita dades per a l’avaluació de riscos del BisfenoL A (BPA)

Convida als operadors econòmics i altres parts interessades  que presentin dades rellevants per avaluar els perills relacionats amb l'exposició a BPA i establir un TDI complet.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nou espai Web sobre resistències als antimicrobians

L'Acció Conjunta Europea sobre Resistència als Antimicrobians i Infeccions Relacionades amb l'Assistència Sanitària ha obert al públic la pàgina web www.eu-jamrai.eu.

Llegiu-ne més
Atles de vigilància de malalties Infeccioses

Eina de l’ECDC a tenir en compte per interactuar i combinar les dades.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Riscos per a la salut humana i animal per presència de moniliformina en aliments i pinsos

L’EFSA ha avaluat el risc que suposa la presència de la micotoxina moniliformina en aliments i pinsos.

Llegiu-ne més

Publicacions

El furan

Algunes pràctiques culinàries poden contribuir a reduir l’exposició als furans.

Llegiu-ne més
shadow bottom
shadow bottom
Què és la resistència als antimicrobians?

La resistència als antimicrobians  provoca tractaments ineficaços a les infeccions.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Legislació

shadow bottom
shadow bottom
shadow bottom
La Comissió regula el procediment de consulta per a determinar la condició d’aliment nou

D’acord amb l’article 4 del Reglament (UE) 2015/2283 sobre aliments nous.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Llista de la Unió d’aliments nous
Llegiu-ne més
Subproductes de la indústria alimentària per a l’ alimentació animal

Es regulen per facilitar que els productors d’alimentació per a animals aprofitin producció sobrant de la industria alimentaria.

Llegiu-ne més
Llista positiva de dissolvents d'extracció per a la fabricació de productes alimentaris

Es modifica la llista establerta al Reial Decret 1101/2011 pel que fa a l’ús de l'èter dimetílic en l'elaboració d'aliments.

Llegiu-ne més
Primer centre de referència de la Unió Europea per al benestar dels animals

Per donar suport als Estats Membres en l'aplicació i seguiment de les normes de benestar dels animals a la Unió.

Llegiu-ne més

Donació i reaprofitament d’aliments

Seguretat alimentària en la donació d’aliments. Fem xarxa

Sessió sobre la seguretat alimentària en les donacions i el reaprofitament alimentari adreçada a les entitats socials que intervenen en les donacions d’aliments.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Macedònia de fruits vermells amb el seu batut

Recepta contra el malbaratament d'aliments.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Alertes

Alerta per al·lèrgics a la llet

Presència de proteïnes de llet no declarades en l’etiquetatge en galetes.

Llegiu-ne més
shadow bottom
shadow bottom
Alerta per intolerants o al·lèrgics a la llet

Presència de traces de llet en pastís de fesols vermells amb llavors de meló procedent de la Xina no declarades a l’etiquetatge.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Alerta per intolerants al gluten

Presència de gluten no declarat a l’etiquetatge en Xips de blat de moro.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Receptes

Peix arrebossat

Recepta sense fruits secs, llet, ou ni gluten.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

Imprimeix
ACSA Respon | Baixa | Butlletins anteriors | Avís legal
logo