InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Abril 2018 #149
Com podem reduir el contingut d'acrilamida dels aliments?

L'acrilamida es forma en cuinar a altes temperatures aliments rics en midó, com per exemple patates fregides, pa, brioxeria o productes empanats.

Llegiu-ne més

Novetats

La seguretat alimentària està a les teves mans

L'ACSA promou el rentat de mans en centres escolar.
El dia 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de les mans.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Departament de Salut visita la fira Alimentària 2018

Recorren una quinzena d’espais d’empreses catalanes de diversos sectors alimentaris.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Actualització del brot de de Listeria monocytogenes a Europa

Tres Estats membres de la UE han confirmat nou nous casos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L'EFSA avalua la seguretat de les catequines de te verd

Les catequines són substàncies naturals presents en el te verd, el més abundant és el gal·lat d'epicatequina (EGCG).

Llegiu-ne més
shadow bottom

Publicacions

Consells de seguretat alimentària per a tastos gratuïts de promoció comercial

Per a la preparació i presentació d’aquestes tastos s’han de seguir pràctiques correctes per garantir la seva seguretat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
shadow bottom
Quin impacte suposa per a la salut la resistència als antimicrobians?

La propagació de la bioresistència suposa un gran perill per la facilitat dels microbis de mutar i la seva capacitat de multiplicació i propagació.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Butlletins de l'ACSA

Mapa de Perills i InfoACSA de març.

Llegiu-ne més
shadow bottom
A l'abril mengem faves

Producte vegetal de temporada.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Legislació

Interferents endocrins: la Comissió adopta criteris científics per als productes fitosanitaris
Llegiu-ne més
Orientacions sobre l'ús com a pinsos d'aliments que ja no estan destinats al consum humà

Comunicació de la Comissió.

Llegiu-ne més
Proposta per augmentar la transparència dels estudis científics en l’àmbit de la seguretat alimentària
Llegiu-ne més
Nous requisits de composició de proteïnes per als preparats de continuació

Es rebaixa el contingut mínim de proteïnes exigit als preparats de continuació elaborats a partir de proteïnes de llet de vaca o cabra.

Llegiu-ne més
A partir d’avui són d’aplicació les mesures per mitigar la reducció d’acrilamida en els aliments
Llegiu-ne més
Normativa sobre transmissió electrònica de prescripcions d’antibiòtics en ramaderia

S'ha aprovat un nou Reial decret en el marc de l’estratègia per a la reducció del risc de resistències als antimicrobians.

Llegiu-ne més
Recull de la normativa en seguretat alimentària, abril 2018
Llegiu-ne més

Donació i reaprofitament d’aliments

Propera inauguració de la cinquena nevera solidària a Catalunya

Dia 10 de maig, dijous, a les 18.00 al carrer de Casp de Barcelona.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Alertes

shadow bottom
Alerta per a intolerants o al·lèrgics a la llet

Proteïnes de llet no declarades en l’etiquetatge en galetes d'arròs amb xocolata negra fabricades a Alemanya.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Receptes

Rotlles vietnamites

Recepta per al·lèrgica als fruits secs, a la llet, a l'ou i al gluten.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

ACSA Respon | Baixa | Butlletins anteriors | Avís legal
logo