InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Maig 2018 #150
Recomanacions d’higiene de fruites i hortalisses en la restauració

La neteja i la desinfecció de fruites i hortalisses que es consumeixin crues són especialment rellevants a fi d’eliminar-ne els microorganismes patògens.

Llegiu-ne més

Novetats

L'EFSA avalua els riscos associats a la presència de fumonisines en els pinsos

Les fumonisines són una família de micotoxines que es produeixen principalment en cereals, especialment en el blat de moro.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La Comissió Europea ha publicat dues noves guies europees

Guies sobre recomanacions pels laboratoris oficials per a la detecció de triquines i sobre l'aplicació del control del risc en establiments minoristes

Llegiu-ne més
shadow bottom
Actualització de l’avaluació sobre els alcaloides de l’opi presents en llavors de rosella

Les llavors de rosella s’obtenen de la rosella d'opi que conté alcaloides com la morfina i la codeïna.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Avaluació dels nivells màxims permesos de glifosat en aliments i pinsos

Els límits màxims de residus estan establerts per protegir els consumidors contra quantitats excessives de glifosat en la seva dieta.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Resultats europeus de fipronil en ous i en pollastre

El 13,6% de les mostres analitzades contenen residus que excedeixen el límit legal.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Acció per eliminar els greixos trans produïts a la indústria alimentària

Es fa un crida a tots els governs per prendre mesures i eliminar, en la mesura del possible, aquest tipus de greixos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
9 de maig, Dia d’Europa

Vídeo que mostra el paper de les agències de la UE.

Llegiu-ne més
shadow bottom
5 de maig, Dia Mundial de la Higiene de mans

L’ACSA promou la Campanya “La seguretat alimentària està a les teves mans” en centres escolars.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Publicacions

Falsos mites en seguretat alimentària

Falses creences que s’han estès en la nostra societat i poden generar confusió.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Noves infografies sobre la resistència als antimictobians

Què causa la resistència als antimicrobians?
Com es pot propagar la resistència als antimicrobians?

Llegiu-ne més
shadow bottom
Extensió de la data de consum dels aliments

Opinió aprovada pel Comitè Científic Assessor a l’abril del 2018.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Consells per als pícnics de les sortides escolars

S'ofereixen un seguit de recomanacions per fer del pícnic un àpat saborós, segur i saludable.

Llegiu-ne més
shadow bottom
shadow bottom
Butlletí Mapa de Perills 39, abril 2018

Butlletí de l'ACSA sobre perills detectats en aliments.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Al maig mengem carbassó

Producte vegetal de temporada.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Donació i reaprofitament d’aliments

Inauguració de la cinquena nevera solidària a Catalunya

La lluita contra el malbaratament d'aliments de Galdakao inaugura la seva cinquena nevera catalana.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Patates farcides

Recepta contra el malbaratament d'aliments.

Llegiu-ne més

Receptes

Nachos de cigrons

Recepta per al·lèrgics: Sense ou, fruits secs, llet ni gluten.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

ACSA Respon | Baixa | Butlletins anteriors | Avís legal
logo