InfoACSA
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Novembre 2018 #156
Guia de pràctiques correctes d’higiene per a la venda de llet crua de vaca

Es publica aquesta guia, reconeguda oficialment a Catalunya, inclou la llet pasteuritzada en màquina automàtica. Està pensada per als ramaders, per tal de garantir la qualitat i seguretat del producte i la protecció de la salut dels consumidors,

Llegiu-ne més

Novetats

De l’avaluació a la gestió del risc

En aquesta desena edició del workshop d’avaluació del risc a la cadena alimentària,  les Universitats, els Centre de Recerca, les administracions i els operadors econòmics,  han compartit el coneixement científic disponible i les mesures per gestionar els riscos associats a la restauració.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Resultats de l’informe d’identificació i classificació de riscos durant el sacrifici de les aus de corral

EFSA ha publicat el rànquing de riscos resultant del darrer exercici d’identificació i classificació de riscos per a les aus de corral durant la matança.

Llegiu-ne més
S’actualitza el nivell tolerable de dioxines i PCB similar a les dioxines en els aliments

L’EFSA redueix el nivell després de confirmar que l'exposició a aquestes substàncies contaminants és una preocupació per a la salut, malgrat estar presents a nivells baixos.

Llegiu-ne més
Eurobaròmetre sobre els coneixements dels ciutadans europeus sobre els antibiòtics

Amb motiu de l'onzè Dia Europeu per a l'Ús Prudent dels Antibiòtics, la Comissió Europea ha publicat els resultats d'aquesta nova enquesta.

Llegiu-ne més
Simplificació d’anàlisi de perills per a petits establiments minoristes i en la donació d'aliments

Segona opinió científica d’EFSA per petits centres de distribució minorista, supermercats, restaurants i en la donació d'aliments

Llegiu-ne més
33.000 persones moren cada any per infeccions de bacteris resistents als antibiòtics

Estudi de l'ECDC.

Llegiu-ne més

Publicacions

Guia de pràctiques correctes d’higiene per a la restauració mòbil

Guia reconeguda oficialment per l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Publicació de la Guia en castellà.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Estudi de dieta total sobre 3-MCPD, 2-MCPD, els seus èsters d’àcids grassos i els èsters glicidílics

L'ACSA publica una nova avaluació del risc per a la salut derivats de la ingesta dietètica d'aquests contaminants per la població catalana.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Acrilamida en els aliments

Nova càpsula sobre l’acrilamida en els aliments, un perill que hem de tenir sota control.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Àcids grassos trans i mesures de reducció

Butlletí acsa brief núm 11 setembre-octubre 2018.

Llegiu-ne més
shadow bottom
shadow bottom

Donació i reaprofitament d’aliments

Les dates t’ajuden a no malbaratar aliments

Les dates de marcatge dels aliments et poden ajudar a gestionar millor la teva nevera i el teu rebost per evitar així el malbaratament alimentari.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Guia per a la prevenció de la pèrdua i el malbaratament alimentari i la promoció d’una alimentació de qualitat

Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l'Alimentació (FAO).

Llegiu-ne més
shadow bottom
Conscienciació escolar a Vila-Seca sobre el malbaratament alimentari

Els nens de l’escola la Canaleta de Vila-seca treballen l’aprofitament dels aliments a través de la Nevera solidària.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Taller d’Agents Antimalbaratament (AGAM) a Manlleu
Llegiu-ne més
Rostit de conill amb castanyes i bolets

Recepta contra el malbaratament d'aliments.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Receptes

Pannacota de Caqui

Recepta sense fruits secs, ous ni gluten.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Imprimeix
ACSA Respon | Baixa | Butlletins anteriors | Avís legal
logo