Butlletí Mapa de Perills
Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Octubre 2016 #23

Actualitat

Seguiment de l’ús dels antibiòtics en animals. ANSES, informe de 2015

L’Agència Nacional de Seguretat Sanitària de l’Alimentació, el Medi Ambient i el Treball (ANSES) de França ha publicat, aquest mes d’octubre, l’informe anual corresponent a l’any 2015, sobre el seguiment de les vendes de medicaments veterinaris que contenen antibiòtics a França. Aquest seguiment va adreçat a controlar la resistència bacteriana.

Llegiu-ne més
Brot de salmonel·losi que afecta diversos països, maig-octubre de 2016

Des del passat 1 de maig fins al 12 d’octubre, s’han confirmat 112 casos i n’hi 148 més de sospitosos. El bacteri detectat és Salmonella enteritidis fagotip 8. Els casos s’han declarat des de Bèlgica, Dinamarca, Luxemburg, els Països Baixos, Noruega, Suècia i el Regne Unit.

Llegiu-ne més
La presència de residus de pesticides en els aliments segueix sent molt baixa a la Unió Europea

Aquest mes d’octubre hem sabut que el 97% de les mostres d’aliments recollits en la Unió Europea no tenen residus de plaguicides o bé en contenen restes que estan dins dels límits legals. Són dades corresponents a l’any 2014.

Llegiu-ne més

Altres

"El norovirus no és una ciència exacta: feu el favor de rentar-vos les mans!", un aclaridor article sobre la prevenció

L’article Norovirus isn’t rocket science: Wash your freakin’ hands de Francine L. Shaw, publicat el 30 d’octubre al Food Safety News, és prou aclaridor sobre la transcendència del norovirus per a la seguretat alimentària: referit als Estats Units s’estima que cada ciutadà entrarà en contacte amb el norovirus cinc vegades a la vida.

Llegiu-ne més
Imprimeix
Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2385-6114

Logo