Butlletí Mapa de Perills
Abril
Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Abril 2017 #28
“Actuem junts contra el campilobàcter”

Campanya al Regne Unit adreçada a tota la cadena alimentària per reduir els nivells de Campylobacter.

Llegiu-ne més

Actualitat

Consulta pública sobre el projecte d’avaluació de la seguretat dels additius en l’alimentació d’animals

L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha posat en marxa una consulta pública sobre el seu projecte de guia per avaluar la seguretat dels additius en l'alimentació d’animals. Aquesta guia pretén ajudar a elaborar i presentar una sol·licitud d'autorització d'un additiu per a pinsos, en la qual s’especifica quin tipus d'informació i dades cal aportar.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’EFSA assessorarà sobre la ingesta de sucres afegits als aliments

L’EFSA proporcionarà assessorament científic sobre la ingesta diària de sucre en els aliments a principis de 2020. L'Autoritat té com a objectiu establir un punt de tall per fixar un nivell d’exposició diària als sucres que no suposi cap efecte advers per a la salut. El treball es durà a terme a petició de Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia.

Els sucres agregats comprenen la sacarosa, la fructosa, la glucosa, els hidrolitzats de midó, com ara xarop de glucosa, xarop d'alt contingut de fructosa i altres preparacions de sucre consumit com a tal o afegit durant la preparació i la fabricació d'aliments.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informe sobre la ciència

Informe del Regne Unit que reuneix dades sobre la indústria alimentària, els mitjans socials i els consumidors.

Llegiu-ne més
Reavaluació del risc de l’additiu E 171 a França

L’E 171 és un additiu alimentari utilitzat com a colorant, que està format per partícules de diòxid de titani (TiO2), en part en forma nanomètrica

D’ençà l’any 2016, l’Agència Nacional de Seguretat Sanitària de l’Alimentació, el Medi Ambient i el Treball de França (ANSES)  ha estudiat els efectes dels nanomaterials...

Llegiu-ne més
L’ANSES publica una avaluació del risc sobre la planta Ambrosia psilostachya

La planta Ambrosia psilostachya, està classificada a la Unió Europea com a espècie exòtica invasiva, així mateix s’hi indiquen recomanacions per gestionar aquest risc.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nova eina als Estats Units per valorar els perills microbiològics i químics

FDA-iRISK® 2.0, és un web que ens permet analitzar les dades relatives als perills microbians i químics en els aliments, i fer una estimació del risc que pot generar per a la població.

Llegiu-ne més
Deu preguntes que cal fer quan contracti a algú per implementar la Llei de modernització de la seguretat alimentària als Estats Units

A l’article Article del FoddSafety magazine dels EEUU, de Michael Kalish, s’exposen 10 preguntes que s'han de considerar quan s'entrevista a un possible empleat basada en l’experiència sobre Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control (HACCP).

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’aplicació de l’alta pressió en la pasteurització

Les altes pressions inactiven les espores bacterianes que causen l’àntrax (Bacillus anthracis) i altres patògens com ara les espores de Clostridium difficile i C. botulinum.

Llegiu-ne més

Alertes

Sistema d’alerta ràpida per a aliments i pinsos (RASFF)

En aquest portal de la Comissió Europea consta com alerta del dia 10 d’abril la detecció del colorant Sudan IV en oli de palma procedent de Ghana, el qual va entrar a la Unió Europea a través de Bèlgica. El Sudan IV no està autoritzat com a colorant d’ús alimentari i es considera carcinogen.

Llegiu-ne més
Alertes del RASFF

Els mes d’abril s’han notificat 59 alertes a través del RASFF. Les alertes originades per microorganismes patògens segueixen sent les més abundants, i la salmonel·la, el principal microorganisme aïllat. No hi ha cap alerta per frau alimentari o adulteració.

Llegiu-ne més
Imprimeix
Butlletins anteriors | Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2385-6114

Logo