Butlletí Mapa de Perills
Maig
Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Maig 2017 #29
Estudi de dieta total a Catalunya de l’acrilamida

La ingesta d'acrilamida de la població catalana està molt per sota dels límits de referència de manera que no suposa cap risc tòxic però no es pot descartar totalment el risc d'efectes cancerígens.

Llegiu-ne més

Actualitat

L’anomenat virus Brexit i els interessos comercials dels EUA i del Regne Unit

L’Agència de Normes Alimentàries del Regne Unit (FSA) considera que el 93% de les granges d’aquest país estan infectades pel virus de l’hepatitis E (VHE).

Llegiu-ne més
shadow bottom
La FAO alerta sobre un virus letal per a la tilàpia

El virus de la tilàpia de llac (Tilapa Lake Virus, TiLV) no afecta la salut de les persones, però causa una gran mortaldat entre la tilàpia i és molt contagiós. Se n’ha confirmat la presència en cinc països de tres continents: Colòmbia, Equador, Egipte, Israel i Tailàndia.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Situació del brot de botulisme als EUA

Encara es desconeixen les causes del brot que ha afectat deu persones als EUA.

L’Agència de Fàrmacs i Aliments (FDA) conclou que ara per ara s’està fent la investigació del brot i que quan es disposi d’informació es donarà a conèixer.

Llegiu-ne més
Nova eina per avaluar l’efecte dels enzims alimentaris

La nova eina de l’European Food Safety Authority (EFSA) a la qual fem referència ha de permetre fer una estimació més precisa sobre l’exposició dels consumidors als enzims utilitzats en la producció d’aliments.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’EFSA publica valors dietètics de referència per a la vitamina K

El Panell de Productes Dietètics, Nutrició i Al·lèrgies de l’European Food Safety Authority (EFSA) va decidir mantenir els valors dietètics de referència establerts pel Comitè Científic de l’Alimentació el 1993.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Com fer i presentar els expedients de preparats de continuació per a lactants

L'EFSA ha elaborat una guia que ha de servir per a la preparació i presentació d’expedients d’autorització per a preparats de continuació destinats a l’ús infantil fabricats a partir d’hidrolitzats proteics.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Les autoritats sanitàries dels Estats Units retiren 160 tones d’aliments contaminats per productes químics perfluorats (PFOS i PFOA)

Aliments a base de carn d’aviram i altres tipus de carns, verdures, etc. s’han contaminat mitjançant l’aigua utilitzada per elaborar-los.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Sistema d’alerta ràpida per a aliments i pinsos (RASFF)

shadow bottom
Imprimeix
Butlletins anteriors | Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2385-6114

Logo