Butlletí Mapa de Perills
Setembre
Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Setembre 2017 #32
Avaluació de la intoxicació per histamina ocorreguda en alguns països de la UE

L’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) després d’avaluar els incidents d’intoxicació per histamina vinculats al consum de tonyina produïts en alguns països de la Unió Europea (UE) recomana aplicar temperatures de refredament adequades i mesures higièniques correctes.

Llegiu-ne més

Actualitat

Gestió de l’alerta europea de fipronil en ous al Regne Unit

Des que va saltar l’alerta de fipronil en ous, l’Agència de Normes Alimentàries del Regne Unit (FSA) ha anat actualitzant la llista de productes implicats en els quals s’ha utilitzat ou suposadament amb fipronil en l’elaboració.

Llegiu-ne més
shadow bottom
França avalua el risc per als consumidors en relació amb la presència de residus d’amitraz en ous i carn d’aviram

L’amitraz no està autoritzat a Europa com a producte fitosanitari o biocida, però sí que ho està com a medicament veterinari per al control d’ectoparàsits.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nova guia per a les petites empreses sobre l’aplicació de la norma de seguretat de producció als Estats Units

L’Administració de Fàrmacs i Aliments (FDA) ha publicat una guia per ajudar les petites empreses a complir la norma sobre seguretat de la producció.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Bacteris a la cuina: Salmonella més coneguda que Campylobacter

L’Institut Federal Alemany per a l’Avaluació de Riscos (BfR) ha publicat un baròmetre de percepció dels consumidors.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Sistema d’alerta ràpida per a aliments i pinsos (RASFF)

shadow bottom
@Salutcat Salutcat Imprimeix
Butlletins anteriors | Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2385-6114

Logo