Butlletí Mapa de Perills
Octubre
Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Octubre 2017 #33
Canvis en els consells per al consum d’ous al Regne Unit

La presència de salmonel·la als ous del Regne Unit s’ha reduït dràsticament en els últims anys, de manera que els riscos són molt baixos. La FSA  permet als infants, els nens, les dones embarassades i les persones grans, menjar ous poc cuits o crus.

Llegiu-ne més

Actualitat

Recomanacions per a la implementació de la vigilància nacional dels pesticides en l’aire ambiental a França

A partir d’una llista de 90 substàncies prioritàries, aquesta vigilància nacional ha d’avaluar l’exposició crònica de la població general i els riscos associats per a la salut.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informe sobre mostreig d’aliments i avaluació dels resultats a Irlanda del Nord

Els resultats del mostreig del 2016, similars AL 2015,  indiquen que hi ha hagut relativament poques deteccions de patògens transmesos per aliments.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Guia en línia de pràctiques correctes d’higiene per a diferents sectors a Dinamarca

En aquesta guia d'higiene electrònica s’hi poden cercar els requeriments d’instal·lacions i els autocontrols per a diferents tipus d’activitats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Agència Federal de Seguretat de la Cadena Alimentària de Bèlgica (AFSCA)

A la pàgina web hi podem trobar més de 30 guies de pràctiques correctes d’higiene reconegudes oficialment.

Llegiu-ne més
shadow bottom
shadow bottom
Brot de Campylobacter a EUA, la font del qual són cadells de gos

Aquest brot, que ha afectat 55 persones en una dotzena d’estats, es va iniciar el dotze de setembre i s’espera que apareguin més afectats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
D’ençà de l’1 de maig s’han detectat més de mil afectats per Cyclospora cayetanensis als EUA

S’han identificat afectats en més de 40 estats, i actualment es desconeix si corresponen a un mateix brot o a diversos brots.

Llegiu-ne més

Sistema d’alerta ràpida per a aliments i pinsos (RASFF)

shadow bottom
@Salutcat Salutcat Imprimeix
Butlletins anteriors | Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2385-6114

Logo