Butlletí Mapa de Perills
Novembre
Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Novembre 2017 #34

Novetats

Informe 2015 sobre residus de medicament veterinaris en productes d’origen animal de la UE

El nivell d'incompliment en mostres específiques (és a dir, mostres preses per detectar l'ús il·legal o comprovar el no-compliment dels nivells màxims) es va mantenir estable al 0,34%, comparable al 0,25%-0,37% respecte als set anys anteriors.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Brot de Listeria monocytogenes PCR serogrupo IVb, MLST ST6 a la UE

S’han confirmat vint-i-sis casos d'Àustria, Dinamarca, Finlàndia, Suècia i el Regne Unit i quatre pacients han mort.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Bulgària, Lituània i Romania tenen la majoria dels casos de triquinosi de l’any 2015

L’any 2015 la majoria de casos declarats van ser de  Bulgària, Lituània i Romania. La meitat dels estats membres van informar zero casos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informe sobre residus de plaguicides en aliments 2015 dels Estats Units

El 98% dels aliments mostrejats produïts als Estats Units compleixen els límits establerts

Llegiu-ne més
shadow bottom
Directrius de l’OMS per a un ús prudent d’antimicrobians d’importància mèdica en animals destinats a la producció d’aliments

El seu objectiu es contribuir a preservar l'eficàcia dels antibiòtics d'importància en  medicina humana, mitjançant la reducció de la seva utilització innecessària en els animals.

Llegiu-ne més
Brot d’Hepatitis A interestatal als Estats Units

Un brot d'hepatitis A que continua avançant afecta ja més de 1.200 persones en almenys cinc estats dels Estats Units, amb més de 800 hospitalitzacions i 40 defuncions.

Llegiu-ne més
Informe anual del Sistema d'Informació Microbiològica (SIM), 2016

Campylobacter i Salmonella en aliments, i Giardia lamblia en l'aigua responsables d’un  gran nombre de malalties de transmissió alimentària a Espanya durant el 2016.

Llegiu-ne més
Publicació d’una guia del Regne Unit per ajudar als operadors d’empreses d’aliments i begudes a evitar els sabotatges

Les empreses d'aliments i begudes necessiten comprendre el que motiva les persones a sabotejar els seus productes.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Sistema d’alerta ràpida per a aliments i pinsos (RASFF)

Resum RASFF mes de novembre

Durant el mes de novembre s’han notificat 74 alertes a través del RASFF.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informe anual de 2016 del Sistema d’alerta ràpida per a aliments i pinsos (RASFF)

Hi trobareu agrupacions per tipus de risc, per país d’origen, decisions de control, la tendència, etc.

Llegiu-ne més
shadow bottom
@Salutcat Salutcat Imprimeix
Butlletins anteriors | Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2385-6114

Logo