Butlletí Mapa de Perills
Gener
Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Gener 2018 #36
Actualització de l'acrilamida

S'ha actualitzat la informació de l'acrilamida a la base de dades del Mapa de Perills per incloure, entre d'altres, les mesures de mitigació per reduir la seva presència en els aliments.

Llegiu-ne més

Novetats

Catalunya, declarada regió oficialment indemne de brucel·losi ovina i caprina

La Comissió Europea ha declarat Catalunya com a regió oficialment indemne de brucel·losi (B. melitensis) ovina i caprina per mitjà de la Decisió d’Execució (UE) 2018/102 de la Comissió, de 19 de gener de 2018.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Actualització de l’avaluació de 3-MCPD i els seus èsters d’àcids grassos

L’EFSA ha emès una nova ingesta diària tolerable (IDT) de 2,0 µg/kg de pes corporal per dia.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Brot per salmonel·losi en infants de menys d’un any

S’ha desenvolupat un brot de Salmonella  Agona relacionat amb el consum de llet en pols en nens menors d’un any, que es va iniciar a França a l’agost de 2017.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Guia actualitzada sobre la gestió administrativa de sol·licituds per al reconeixement de productes sotmesos a regulació

L’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha publicat una guia administrativa que estableix els principis que segueix l’EFSA al tramitar les sol·licituds de productes regulats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La Listeria monocytogenes i els riscos per a la salut pública del consum d'aliments a punt per consumir

L’EFSA conclou en una opinió científica que els casos de Listeria s'han incrementat entre dos grups de la població: persones majors de 75 anys i dones de 25 a 44 anys (que es creu principalment relacionades amb l'embaràs).

Llegiu-ne més
shadow bottom
Brot greu per E. coli 0157;H7. als EEUU i al Canadà per consum d’enciam

A causa d’aquest brot, han emmalaltit 66 persones dels EEUU i del Canadà. Dues persones han mort i altres han desenvolupat quadres greus.

Llegiu-ne més
shadow bottom
@Salutcat Salutcat Imprimeix
Butlletins anteriors | Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2385-6114

Logo