Butlletí Mapa de Perills
Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Maig 2018 #40
Brots de norovirus pel consum de mol·luscs bivalves

A l’Estat Espanyol, entre abril i maig de 2018,  3 brots per intoxicació alimentària pel consum de musclos contaminats amb Norovirus.

Al Regne Unit, prop de 12.000 persones a l’any emmalalteixen pel consum d’ostres contaminades.

Llegiu-ne més

Actualitat

Avaluació dels nivells màxims permesos de Glifosat en aliments i pinsos

L’EFSA considera que els nivells d'exposició actuals no representen un risc per a la salut humana.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Actualització de l’avaluació sobre els alcaloides de l’opi presents en llavors de rosella

L’EFSA confirma la mateixa dosi de referència aguda (ARfD) de 10 μg/kg de pes corporal, però aquesta vegada la defineix com a una "ARfD grupal”.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Brot de l’Hepatitis A a la Unió Europea

Segons l’ECDC la font d’infecció podria associar-se a un únic producte alimentari distribuït en diversos països de la UE.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Alertes

Retirada de formatge Reblochon fabricat a França

A França s’han produït 7 casos d'intoxicació alimentària en nens per E. coli, presumptament associats al consum de formatge elaborat a partir de llet crua.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Listeria monocytogenes i enterotoxina estafilocócica en formatge madur elaborat amb llet crua d'ovella procedent d'Espanya
Llegiu-ne més
shadow bottom
Butlletins anteriors | Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2385-6114

Logo