Butlletí Mapa de Perills
Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Octubre 2018 #45
Brot europeu de Listeria monocytogenes relacionat amb el consum de productes de salmó

Els productes de salmó a punt per consumir com el salmó fumat i refrigerat, són la probable font d'un brot de Listeria monocytogenes que ha afectat Dinamarca, Alemanya i França des de l'any 2015.

Llegiu-ne més

Actualitat

Informe sobre el risc d’intoxicació per histamina en el consum de salmònids

El risc de desenvolupament d'histamina en els peixos de la família Salomònida no és probable que arribi als nivells necessaris per provocar intoxicacions alimentàries. (FAO/OMS)

Llegiu-ne més
shadow bottom
L'EFSA avalua la seguretat de les catequines de te verd

S’ha conclòs que les catequines d'infusions de te verd i begudes similars són generalment segures.

Llegiu-ne més
shadow bottom
S’identifiquen punts de millora per a l’autocontrol del processament de carn al Regne Unit

Les 19 recomanacions per a la indústria i els reguladors inclouen entre altres una major transparència i compartició de dades.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Un de cada tretze restaurants del Regne Unit presenten mancances d'higiene

Aproximadament 1.400 empreses tenen actualment una classificació zero que significa que "requereix una millora urgent".

Llegiu-ne més
La meitat de les empreses a Anglaterra no mostren les qualificacions d'higiene

L'Associació de l'Administració Local (LGA) torna a demanar a tots els negocis que serveixen menjar a Anglaterra perquè es vegin obligats a mostrar les puntuacions d'higiene dels aliments a les seves instal·lacions.

Llegiu-ne més
L’hepatitis E i el consum de carn de porc a Itàlia

El factor de risc més freqüent és el consum de carn de porc poc cuita.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Prevalença d’Echovirus en cinc països de la UE/EEE entre abril i setembre de 2018

Els instituts nacionals de salut pública noruecs i holandesos van observar un augment de la quantitat de deteccions positives d'enterovirus, especialment els casos d'Echovirus 30 (E30) el mes de juliol de 2018.  

Llegiu-ne més
La gran transcendència dels hàbits dels treballadors del sector primari en la seguretat alimentària

Els treballadors agrícoles, les persones que recullen i embalem les fruites i verdures juguen un paper important en la prevenció de patògens alimentaris.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Un possible cas de favisme a Suècia relacionat amb un etiquetatge deficient del producte

Una persona a Suècia ha emmalaltit després d'haver preparat incorrectament faves que estaven deficientment etiquetades.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Brot de Listèria a Suïssa

Les autoritats de Suïssa estan investigant per trobar la font d'un brot d'origen alimentari de Listeria amb 12 persones malaltes i dues morts.

Llegiu-ne més
Es relacionen els casos d’hepatitis A d’Àustria amb els suecs

El brot del virus de l'hepatitis A (HAV) a Àustria (entre juny i principis d’octubre es van declarar 36 casos d’hepatitis aguda) està connectat amb el recentment declarat a Suècia, que va afectar a 20 persones en sis comtats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informe sobre els toxiinfeccions alimentàries a alemanya l’any 2017

Igual que l'any anterior, Campylobacter i llet crua van ser la combinació més freqüent de patògens i aliments causants.

Llegiu-ne més
@Salutcat Salutcat Imprimeix
Butlletins anteriors | Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2385-6114

Logo