Butlletí Mapa de Perills
Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Novembre 2018 #46
Simplificació d’anàlisi de perills per a petits establiments minoristes i en la donació d'aliments

Segona opinió científica d’EFSA per petits centres de distribució minorista, supermercats, restaurants i en la donació d'aliments La finalitat és ajudar als petits establiments i a les donacions d’aliments.

Llegiu-ne més

Actualitat

Avanços en el control de Listeria monocytogenes

Investigadors de la Clemson University de Carolina del Sud (EEUU) has trobat dues noves maneres de reduir el risc de Listeria en fruita envasada.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Consulta pública de la Guia sobre el control de contaminació creuada i E. coli O157 al Regne Unit

Dirigida a les empreses que elaboren menjar a punt per consumir i a les autoritats locals.

Llegiu-ne més
Informe anual sobre la vigilància de les malalties transmeses per aliments a Austràlia, 2016

El 2016 en relació al període 2011-2015 es va produir un augment del 23% en la notificació de salmonel·losi i del 219% en la notificacióde  l'Escherichia coli toxigènica de Shiga (STEC).

Llegiu-ne més
shadow bottom
S’actualitza el nivell tolerable de dioxines i PCB similar a les dioxines en els aliments

L’EFSA redueix el nivell després de confirmar que l'exposició a aquestes substàncies contaminants és una preocupació per a la salut, malgrat estar presents a nivells baixos.

Llegiu-ne més
Informe europeu sobre la vigilància de la presència d’EET el 2017

El 2017 ha sigut el primer any en el qual no s'ha informat cap cas d'EEB clàssica a tot el món.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La qualificació pública dels restaurants ha contribuït a reduir la salmonel·losi a Nova York

La taxa d'infeccions per Salmonella va disminuir un 5,3 per cent per any a la ciutat de Nova York enfront de la resta de l'estat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informe sobre els factors de risc de malalties transmeses pels aliments en els establiments de restauració a EEUU

La meitat dels brots de malalties de transmissió alimentària que es produeixen cada any estan associats a l’àmbit de la restauració.

Llegiu-ne més
@Salutcat Salutcat Imprimeix
Butlletins anteriors | Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2385-6114

Logo