• Imprimeix

Abel Mariné Font

  • Catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona.
  • Llicenciat (1966) i doctor (1970) en Farmàcia per la Universitat de Barcelona.
  • Tècnic bromatòleg (1971) per la Universitat Complutense de Madrid.
  • Estances al Laboratori de Bioquímica Agrícola de l’Escola Nacional Superior d’Agronomia de Grignon (França), 1968-1969, 1971.
  • Degà de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Salamanca, 1980-1982.
  • Degà de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona 1983-1986.
  • Director general d’Universitats del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, 1986-1990.
  • Vicepresident de la Comissió Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica de la Generalitat de Catalunya (CIRIT), 1991-1993.
  • Gestor del Programa nacional de tecnologia d’aliments de la Comissió Interministerial de Ciència i Tecnologia (CICYT), 1994-1998.
  • Membre del Quadre d’Experts en Seguretat dels Aliments de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), 1984-1988.
  • President de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA), 1984-1989.
  • Autor o coautor d’uns dos-cents treballs d’investigació, sobre ciències dels aliments i nutrició.
  • Ha col·laborat en deu llibres, entre els quals en el Manual de interacciones alimentos-medicamentos. Barcelona: Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, 1987.
  • Temes d’investigació: amines biògenes i poliamines en aliments (aspectes químics, microbiològics, higiènics, tecnològics, toxicològics i nutricionals), estabilitat i durabilitat en aliments, interaccions entre aliments i medicaments, additius alimentaris, dret alimentari, propietats funcionals dels aliments, nutrició comunitària.
  • Membre de l’Institut d’Estudis Catalans
  • Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya, 2001.
Data d'actualització:  28.10.2016