• Imprimeix

Jordi Salas-Salvadó

Ocupa càrrecs docents i de recerca des de l’any 1984 a la Facultat de Medicina de Reus de la Universitat Rovira i Virgili (URV). És, actualment, catedràtic de nutrició i bromatologia (Departament de Bioquímica i Biotecnologia) i director de la Unitat de Nutrició Humana de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV.

Des de 1989 ocupa diferents càrrecs assistencials a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, d’on és metge consultor de nutrició i obesitat, i en l’actualitat, des de 1991, cap clínic de nutrició del Servei de Medicina Interna.

Actualment, és director del Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (CCNIEC); president de la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD), i membre del Comitè Científic de l‘Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN).

Del 1994 fins al 1997, ha estat director de la Unitat d'Investigació Clinicoexperimental de l'Hospital Universitari Sant Joan-Facultat de Medicina de Reus. Des de l’any 2001 dirigeix el Grup de recerca de la URV “Alimentació, nutrició, creixement i salut mental”.

Entre les seves línies de recerca més rellevants cal destacar: 1) estudi de l'alimentació de diferents poblacions, 2) avaluació del dèficit en ferro i l’estat nutricional de poblacions, 3) adaptació del metabolisme energètic durant la renutrició, la restricció calòrica i l’exercici físic, 4) inflamació del metabolisme energètic i obesitat, 5) mecanismes de desnutrició del pacient infectat pel virus de la immunodeficiència humana, 6) efecte de la fibra i els fitosterols sobre el metabolisme del colesterol, i 7) efecte de la dieta mediterrània sobre les malalties cardiovasculars.

Des de 1983 ha estat director de deu projectes de recerca. També ha participat com a coinvestigador en altres projectes finançats pel Fons d’Investigacions Sanitàries, la Universitat de Barcelona, la Comissió Europea i l’Institut d’Estudis de la Salut de la Generalitat de Catalunya.

Ha publicat més de 150 articles originals en revistes nacionals i internacionals, així com nombroses revisions i editorials.

Data d'actualització:  23.08.2016