• Imprimeix

José Juan Rodríguez Jerez

Llicenciat en veterinària per la Universitat de Saragossa (1987), doctor en veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (1992), postgraduat en higiene i microbiologia alimentària per l’Institut Pasteur (França) (1991) i graduat en nutrició humana per la Universitat de Navarra (1995). Actualment (des de 1994), és professor titular de l’Àrea de Nutrició i de Bromatologia a la UAB.

Les seves línies de recerca principals són: la seguretat alimentària (detecció de microorganismes patògens en els aliments, amb un interès especial en les repercussions i possibles vies d’eliminació, així com en els mecanismes de neteja i desinfecció de superfícies); i l’estudi de l’alteració, la maduració i la transformació d’aliments funcionals.

Ha publicat cinquanta articles de recerca, cinc capítols de llibre, dos llibres i quatre-cents cinquanta articles de divulgació i més de cinquanta comunicacions per a congressos nacionals i internacionals, en els quals, la meitat de les vegades, ha estat ponent convidat. Quant als treballs de recerca, ha dirigit deu tesis doctorals, i en aquest moment n’està dirigint tres més.

Entre l’any 2001 i 2007, va ser coordinador científic del web www.consumaseguridad.com. Des de 2009, és col·laborador del diari digital Global Talent.
És assessor i col·laborador d’una multitud d’empreses alimentàries, tant nacionals com multinacionals.

Tota aquesta activitat investigadora ha estat finançada gràcies al fet que és investigador principal de projectes de caràcter nacional i internacional, així com de convenis amb empreses alimentàries. Des de l’any 2001 es constitueix, a la UAB, el nou grup de recerca Observatori de la Seguretat Alimentària, del qual és director, que actualment està format per set investigadors.

A més, és expert en transferència de recerca entre universitat i empresa. És autor de tres patents i ha ajudat a la creació de tres empreses tecnològiques.

Data d'actualització:  23.08.2016