• Imprimeix

Jesús Gómez Catalán

Professor Titular de Toxicologia de la Universitat de Barcelona  (Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació).

Formació: Llicenciat i Doctor en Ciències Químiques (1989) per la Universitat de Barcelona. Expert en “Forensic Chemistry” (Drug Enforcement Administration, 1990).

Activitat de Recerca: Membre del grup de recerca GRET-CERETOX especialitzat en toxicologia experimental. Ha treballat en diferents camps relacionats amb la toxicologia: Anàlisis de residus en aliments i mostres biològiques, Toxicologia dels contaminants persistents organoclorats, aplicació de tècniques de modelització molecular en toxicologia, toxicogenètica del càncer   associat al tabaquisme, mètodes alternatius d’avaluació de la toxicitat sobre el desenvolupament embrionari i fetal, metodologies d’avaluació del risc tòxic (més de 60 articles en revistes indexades). Ha participat en els estudis promoguts per l’ACSA d’exposició a contaminants presents a la dieta a Catalunya.

Activitats de docència: Professor en assignatures relacionades amb la toxicologia humana, toxicologia experimental, toxicologia ambiental i seguretat alimentària  a nivell de grau (Farmàcia, Ciència i Tecnologia dels  Aliments, Dietètica i Nutrició Humana, Ciències Ambientals, Ciències Biomèdiques, Medicina), post-grau (Medicina del Treball) i màster (Seguretat Alimentaria, Aigua, Biomedicina).

Activitats de transferència: Assessoria en temes relacionats amb avaluació de riscs tòxics per la salut humana (biocides, fàrmacs veterinaris, productes de consum, aigua, aliments) i pel medi ambient.

Data d'actualització:  11.12.2018