• Imprimeix

M. Carmen Vidal Carou

Catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona.

Activitat docent

A les llicenciatures de Farmàcia i de Ciència i Tecnologia dels Aliments i en la Diplomatura de Nutrició Humana i Dietètica.

Col·laboració, codirecció o direcció (segons els casos) de cursos de postgrau, d’extensió universitària i de cursos d’estiu, com ara Els Juliols i Les Aules de la Gent Gran de la Universitat de Barcelona, i d’altres universitats (Politècnica i Pompeu Fabra de Catalunya, Autònoma i Rei Joan Carles de Madrid, i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo).

Codirecció del curso de postgrau i de màster a distancia sobre nutrició i alimentació de la Universitat de Barcelona Virtual.

Activitat de recerca

Estudi de la composició, el valor nutritiu i la seguretat dels aliments, en el marc de diversos projectes autonòmics, estatals i europeus. Línia d’especialització: amines biògenes en aliments (anàlisis i estudis sobre la formació, l’evolució i el control en diversos aliments).

Autora o coautora d’uns cent articles a revistes científiques, internacionals i nacionals, i dels quals uns vuitanta s’han publicat a revistes d’un índex d’impacte elevat.

Autora o coautora de més de trenta capítols de llibres sobre diversos temes de l’àmbit de l’alimentació i de la nutrició: la composició i el valor nutritiu dels aliments, seguretat alimentària, amines biògenes en aliments, additius alimentaris, interaccions entre els aliments i els medicaments, aliments funcionals i la dieta mediterrània, entre d’altres.

Autora y coordinadora del llibre ¿Sabemos lo que comemos? Barcelona: RBA, 2003,

Autora y coordinadora del llibre Saber popular i alimentació. Barcelona: Ed. Pòrtic, 2004.

Presidenta des del 22 de setembre de 2016

Data d'actualització:  23.08.2016