• Imprimeix

Martí Nadal Lomas

Llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (2000) i Doctor Europeu per la Universitat Rovira i Virgili (URV) (2005). Màster en Enginyeria i Gestió Ambiental per la URV (2002).

Investigador del Laboratori de Toxicologia i Salut Mediambiental i Director de l’Àrea Ambiental i d’Avaluació del Risc del Centre de Tecnologia Ambiental, Alimentària i Toxicològica (TecnATox) de la URV (Reus).

La seva àrea de recerca se centra el control i la monitorització de l’impacte de la contaminació ambiental sobre la salut humana així com l’avaluació dels riscos associats a l’exposició ambiental i dietètica a contaminants químics. Té una important experiència en l’anàlisi química, l’avaluació de l’exposició i la caracterització del risc per metalls pesants, contaminants orgànics persistents (COPs) i emergents, incloent el desenvolupament i aplicació de noves eines computacionals per a la gestió ambiental.

Co-autor de 95 articles en revistes científiques internacionals en les àrees de ciències ambientals i toxicologia alimentària, havent assolit un h-index de 23.

Director/co-director de 4 tesis doctorals.

Ha participat en diversos projectes de recerca nacionals i internacionals, alguns d’ells finançats per la Comissió Europea o l’EFSA. En l’àrea alimentària, destaca la seva participació en els projectes TDS-Exposure i ECsafeSEAFOOD (7è Programa Marc).

Editor Associat de la revista Archives of Environmental Contamination and Toxicology, membre del Panell Editorial d’Environment International. Editor Invitat del número especial “Risk Assessment of Environmental Contaminants” a la revista Toxics.