• Imprimeix

Rosaura Farré Rovira

És llicenciada (1970) i doctora en farmàcia (1974) per la Universitat de Barcelona. Tècnica en bromatologia per la Universitat Complutense de Madrid (1975), diplomada en Sanitat (1975).

Catedràtica de nutrició i bromatologia de la Universitat de València (1981-2006 i 2009)

Premi Llet Pascual per a la Investigació en Ciències de l’Alimentació (1999)

Acadèmica de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya (2010)

Presidenta de la Societat Espanyola de Nutrició (2010)

Presidenta del Comitè Científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició – AESAN (2011).

Línies de recerca principals

  • Biodisponibilitat mineral
  • Modificacions dels aliments a conseqüència dels tractaments tecnològics i/o de l’emmagatzematge
  • Enfosquiment enzimàtic (reacció de Maillard) i oxidació de lípids
  • Avaluació de l’estat nutricional de grups de població


És autora o coautora de més de dues-centes publicacions en revistes nacionals i internacionals en l’àrea de ciència dels aliments, ha participat en nombrosos projectes d’investigació i ha dirigit 33 tesis doctorals.