• Imprimeix

2012. Avaluació del risc de redistribució de menjars preparats des dels establiments de restauració col·lectiva a entitats de beneficència i acció social com a estratègia per reduir el malbaratament alimentari

Resum

El malbaratament alimentari és un problema greu que afecta la nostra societat en aquest moment de crisi econòmica. La Universitat Autònoma de Barcelona ha elaborat un pla per reduir el malbaratament, el qual, entre altres mesures, planteja la derivació de menjar cap a entitats de beneficència que fan tasques de repartiment d'aliments preparats. Iniciatives com aquesta ajuden a proveir de menjar els grups de població més pobres, però alhora s'ha de garantir en tot moment la seguretat alimentària. És per això que es considera de gran interès avaluar el risc per a la seguretat alimentària que pot implicar la redistribució de menjars preparats sobrers dels establiments de restauració.

Organisme participant: Centre Especial de Recerca (Planta de Tecnologia dels Aliments, Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Facultat de Veterinària, Universitat Autònoma de Barcelona).

Investigador principal: Artur Xavier Roig Sagués

Data d'actualització:  24.08.2016