• Imprimeix

Presència d’avellana no declarada en galetes amb avellanes i xocolata amb llet etiquetades incorrectament com a galetes amb xocolata blanca i mantega procedents del Regne Unit

12/07/2017 12:07

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ha tingut coneixement, en data de 12 de juliol de 2017, mitjançant el RASFF (Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la UE), d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries del Regne Unit, relativa a la presència d’avellanes no declarades en galetes amb avellanes i xocolata amb llet etiquetades incorrectament com a galetes amb xocolata blanca i mantega procedents del Regne Unit.

Les dades del producte són les següents:

  • Producte afectat: galetes amb xocolata belga blanca i mantega.
  • Nom del producte (a l’etiqueta): 8 Belgian White Chocolate Chunk All Butter Cookies.
  • Aspecte del producte: envasos de plàstic de 200 g.
  • Data de consum preferent: 23/12/2017.
  • Marca: Waitrose.

De moment es desconeix el lot implicat.

Letiquetatge no indicava la presència davellanes com a al·lergen.

El producte ha estat fabricat al Regne unit i distribuït en diferents països entre els quals es troba Espanya, concretament la Comunitat Autònoma de les Canàries.

L’AECOSAN ha informat d’aquests fets a totes les autoritats competents de les comunitats autònomes, a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària estatal (SCIRI).

Com a mesura de precaució, es recomana a aquells consumidors al·lèrgics o intolerants a les avellanes que puguin tenir el producte anteriorment esmentat a les seves llars, que s’abstinguin de consumir-lo.

Així mateix, s’indica que el consum d’aquests productes no comporta cap risc per a la resta de consumidors.