• Imprimeix

Taller d’etiquetatge per a petits elaboradors alimentaris

Curs de formació en modalitat semipresencial

 

Quan

Data13.02.2018 - 23.01.2018

Afegeix al calendari de Google

Inscripció

Podeu inscriure-us-hi a l’Escola Agrària de l’Empordà, a través de:  https://goo.gl/forms/qOijxZVgaHssWnnL2

Coordinador: Sr. Ferran Ribas, telèfon 972 630 622, a/e: fribasn_ext@gencat.cat

Cost d’inscripció: 32 €, segons ordre ARP/45/2017

El sector alimentari té una sèrie de requisits normatius, entre els quals tot el referit a l’etiquetatge. Els petits elaboradors i productors agraris que volen començar a transformar els seus productes no tenen coneixements de la normativa sobre informació alimentària al consumidor, per exemple:

  • Quina és la denominació del nostre producte?
  • Com hem d’enumerar els ingredients?
  • Si una matèria primera porta additius, els hem d’indicar a l’etiqueta?
  • Com indiquem els al·lèrgens? Podem dir que n’hi pot haver traces “per si de cas”?
  • De quina mida han de ser les lletres de l’etiqueta?
  • Hem d’indicar la quantitat neta? I si envasem per unitats?
  • Qui ha de constar com a responsable del producte? I si l’elabora un altre per a mi?
  • És obligatori indicar els valors nutricionals dels productes? Com els determinem?
  • Podem dir que el nostre producte és “natural” o “artesà”?
  • Hem d’indicar caducitat o consum preferent? Com ho determinem?

El curs és un taller teòric i pràctic que s’adreça a responsables de petits establiments de transformació alimentària, sense necessitat de coneixements previs. Es relacionaran els continguts amb exemples pràctics d’acord amb els interessos i sectors d’activitat representats. Els assistents podran fer les etiquetes dels seus productes, que es treballaran individualment i en el marc del grup classe.

Aquest curs forma part del pla de formació per a petits operadors de l’EA de l’Empordà, dissenyat per capacitar i professionalitzar els petits productors agraris i elaboradors alimentaris. Les places són limitades i estan reservades exclusivament a les persones amb el perfil esmentat: micro i petites empreses elaboradores d’aliments.

El curs tindrà un format semipresencial i combinarà les dues sessions presencials amb un treball pràctic no presencial, d’elaboració d’etiquetes. LES PLACES SÓN LIMITADES

Horaris

13 i 27 de febrer de 2018 de 9.30 h a 14 h

Més informació

Programa  [PDF, 181,89 KB ]

Organitza

Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació