• Imprimeix

15 d’octubre, Dia Mundial del rentat de mans

L’ACSA llança un conte per promoure el rentat de mans

15/10/2018 08:10
Dia Mundial el rentat de mans

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) ha editat el programa “Ep, les mans ben netes !”, coincidint amb el Dia Mundial del rentat de mans.

S’adreça als centres educatius que promou el rentat de mans com una eina eficaç i efectiva per prevenir malalties causades per microorganismes, incloses les toxiinfeccions alimentàries. La iniciativa es basa en tres materials didàctics que poden complementar el currículum escolar: un conte, un quadern d’activitats i una guia per al professorat. El conte narra una història que serveix de motivació per iniciar totes les activitats didàctiques recollides en el quadern.

Els destinataris d’aquest projecte són l’alumnat de primària. L’objectiu és que l’alumnat descobreixi els microorganismes que són causants de malalties infeccioses. Al mateix temps, els ajudaran a aprendre que les mans són un mitjà de propagació dels microbis i que per això cal prendre les mesures adequades per mantenir una bona higiene. La higiene de les mans és un element clau en la seguretat alimentària: la majoria d’intoxicacions alimentàries es produeixen a les llars per una manca de condicions d’higiene. El rentat de les mans és un element clau com a mesura de prevenció.

El programa s’inicia amb la realització d’una prova pilot a les escoles El CIM i L’Arjau de Vilanova i la Geltrú i Antoni Brusi de Barcelona que duran a terme aquesta proposta educativa.

Aquesta proposta educativa té l’objectiu de destacar la importància de fomentar els bons hàbits d’higiene de les mans entre la població escolar i animar els centres d’ensenyament a adoptar projectes que els promocionin.

L’ACSA posa a disposició dels centres i entitats educatives aquest material. Podeu dirigir-vos a acsa@gencat.cat