• Imprimeix

1r Premi Remeja'mmm

Premiats els dos millors restaurants Remenja’mmm per les seves bones pràctiques en la reducció del malbaratament alimentari

11/06/2018 12:06

El divendres 8 de juny de 2018, el projecte Remenja’mmm, impulsat per Rezero, Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i Grup GSR, va premiar, per primer cop, les millors accions per reduir el malbaratament alimentari al sector de la restauració. L’acte ha comptat amb restauradors implicats en la lluita contra el malbaratament alimentari, com són Ada Parellada, Mingo Morilla o Manuel Bruscas.

Tots els clients que s’acaben tot el que agafen al bufet del Restaurant Arç (dins del complex Cerdanya Ecoresort, a Prullans) són recompensats amb unes monedes internes que poden donar a tres ONG. Aquest sistema intern per fomentar la consciencia contra el malbaratament alimentari entre els seus clients ha estat la iniciativa guanyadora del 1er Premi Remenja’mmm, el primer concurs nacional convocat per premiar i donar visibilitat als restaurants que hagin dut a terme les millors accions per reduir el malbaratament alimentari.

El 2n Premi ha estat atorgat al restaurant El Mercader de l’Eixample (Barcelona) per utilitzar totes les parts del producte fent ús de les receptes catalanes d’aprofitament, entre moltes d’altres accions contra el malbaratament que posen en pràctica cada dia.

L’anunci del guanyador del 1er Premi Remenja’mmm ha comptat amb la participació del Jurat format per personalitats, entitats i organitzacions representatives del sector de la restauració més compromesa amb la sostenibilitat, entre les quals cal destacar l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència de Residus de Catalunya, la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme, o els cuiners Ada Parellada i Mingo Morilla i l’activista Manuel Bruscas.

El Restaurant Arç i El Mercader de l’Eixample han estat guardonats amb un diploma únic i valedor dels valors de la sostenibilitat. I han gaudit de l’oportunitat de compartir la iniciativa premiada amb els representants de les administracions, la comunitat de restauradors i els mitjans de comunicació presents en l’acte de lliurament del Premi.