• Imprimeix

33.000 persones moren cada any per infeccions de bacteris resistents als antibiòtics

Estudi de l'ECDC

08/11/2018 15:11

Un estudi del Centre Europeu per a l’estudi i control de malalties (ECDC)estudia la càrrega de 5 tipologies d’infeccions greus per a la salut pública  causades per bacteris resistents  a Europa.

La càrrega de la malaltia es mesura en nombre de casos, morts atribuïbles i anys de vida ajustats per discapacitat. Aquestes estimacions es basen en dades de la Xarxa Europea de Vigilància contra la Resistència Antimicrobiana (EARS-Net) de 2015.

D'acord a aquest estudi:

  • La càrrega estimada d'infeccions amb bacteris resistents als antibiòtics a Europa és molt important comparada amb la d'altres malalties infeccioses i ha augmentat des de 2007. Aquesta càrrega és comparable a la de la grip, la tuberculosi i el VIH / SIDA combinada i produeix 33.000 morts a Europa.
  • Les estratègies per prevenir i controlar bacteris resistents als antibiòtics requereixen una coordinació a nivell Europeu i global, però també l’estratègia s’ha d’adaptar a les necessitats de cada país perquè la càrrega de bacteris resistents no te una distribució uniforme.
  • Gairebé el 40% la càrrega és causada per infeccions amb bacteris resistents als antibiòtics d’última elecció, com ara carbapenems i colistina. Fet preocupant perquè precisament aquests antibiòtics són les últimes opcions de tractament per a determinades malalties i no es disposa de teràpia alternativa.