• Imprimeix

5 de maig, Dia Mundial de la Higiene de mans

04/05/2018 14:05
Pòster rentat de mans_2018

El proper dissabte dia 5  se celebra el Dia Mundial de la higiene de mans, un hàbit fonamental en la seguretat alimentària.

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) se suma a la crida de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per al Dia Mundial de la higiene de mans i recorda la importància de mantenir aquest hàbit, entre d’altres, durant la manipulació d’aliments. Així es genera un entorn de seguretat per evitar les toxiinfeccions alimentàries.

L’adquisició de l’hàbit d’un bon rentat de mans comença a la infància, és per això que l’ACSA promou la Campanya “La seguretat alimentària està a les teves mans” en centres escolars amb col·laboració amb els tècnics de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a territori amb l’objectiu de destacar la importància de fomentar els bons hàbits d’higiene de les mans entre la població escolar i animar els centres d’ensenyament a adoptar projectes que els promocionin.

Aquest any 2018 participen en la Campanya “La seguretat alimentària està  a les teves mans” els alumnes de primària de l’Institut escola Pi del Burgar de Reus i de l’Escola Pau Casals de Rubí

  • Campanya a l’Institut Escola Pi del Burgar de Reus

En el decurs de a primera setmana de maig s’han fet presentacions sobre la contaminació i la importància de la higiene. S’han elaborat explicacions sobre la biologia dels bacteris, i se n’han fet cultius amb objectes quotidians en plaques de petri per observar-ne el creixement i reflexionar sobre el que veuen els nens.

Avui, 4 de maig cada una de les classes que ha participat a la campanya ha pintat el seu pòster i han posat el seu propi eslogan:  "Mans netes, fora microbis" (els de 3r A) i "Higiene vs bacteris" (els de 3r B).

  • Campanya a l’escola Pau Casals de Rubí

Els alumnes de 1r de primària de l’escola Pau Casals de Rubí han celebrat el Dia mundial de la Higiene de les mans.

Se’ls hi va explicar la importància de la higiene a les mans amb el suport d’una presentació, i posteriorment es van realitzar cultius a unes plaques de Petri d’objectes susceptibles d’acabar a la boca dels infants. Les plaques de petri es van escalfar a ua l’interior d’unes iogurteres instal·lades a l’aula. Al cap de dos dies es va poder observar el creixement de microbis  a les diferents plaques de cultiu. La visualització de colònies de microbis va ajudar per  reflexionar sobre la importància de la higiene de les mans i de no ficar-se elements (puntes de llapis, gomes de cabell o d’esborrar, clips del cabell, monedes, etc) a la boca.

Per finalitzar es va fer una impressió de les mans dels alumnes participants en un pòster, on apareix escrit el lema: “la seguretat alimentària també a les teves mans”.