• Imprimeix

Avui s'inaugura la cinquena nevera solidària a Catalunya

Dia 10 de maig, dijous, a les 18.00 al carrer de Casp de Barcelona

10/05/2018 09:05
Logo aprofitament aliments

La lluita contra el malbaratament d'aliments de Galdakao inaugura la seva cinquena nevera catalana, concretament al Carrer de Casp, districte de l'Eixample. Box Up! serà la tercera entitat encarregada del projecte Nevera Solidària a Barcelona, ​​suposant aquesta la inauguració de la XXI nevera de la Xarxa. La inauguració tindrà lloc el dia 10 de maig, dijous, a les 18.00 al carrer de Casp, 80, lloc  on s'instal·larà la nevera.

A més, es realitzarà una formació oberta al públic orientada al seu ús. Dos membres de l'equip Nevera Solidària oferiran la informació pertinent i requerida per explicar el projecte, els seus principis, propòsits i l'experiència viscuda fins ara en aquesta iniciativa en xarxa que ja suma un total de vint neveres situades en diferents punts de l'estat. També estarà present un representant del departament del Servei de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i els membres del equip de Box Up, així com diferents entitats benèfiques molt reconegudes amb les que es faran diferents activitats!

El projecte Nevera Solidària està enfocat a evitar el malbaratament alimentari i així conscienciar sobre el valor del menjar, per això està obert a totes les persones  independentment de la seva situació socioeconòmica. No es tracta de caritat, és a dir, de donar menjar a qui la necessita, sinó d'evitar el malbaratament d'aliments que diàriament  acaben en els contenidors d’escombraries.

L'Associació Humanitària de Voluntariat de Galdakao (GBGE) promou la universalitat del projecte, de les persones i reforça la idea de treballar en xarxa. "No hi ha res més excloent que fer coses per a  exclosos ", confirma Álvaro Saiz, president i fundador del projecte.

Des de GBGE, creadora i impulsora del projecte, i des Nevera Solidària, agraïm el suport a totes les entitats que s'han interessat per la recuperació de aliments per ajudar a evitar el malbaratament alimentari.

Aquesta iniciativa per a la redistribució d'aliments compta amb el suport de l'ASPCAT, en el marc de les comunitats de pràctica (CoP) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, durant l'exercici 2016-2017 un grup de treball va estudiar el projecte Nevera Solidària i va elaborar un document que servís de guia per a aquesta iniciativa. Moderat per Juan Marcos de Miquel i amb la col·laboració de l'Agència de Seguretat Alimentària (ACSA) en l’elaboració de les recomanacions en seguretat alimentària el  text explica la iniciativa des dels tres vessants implicats: la gestió del projecte, els dipositaris dels aliments i els receptors dels aliments. També recull les pautes bàsiques de vigilància de l'aparell (control de temperatures del frigorífic i del congelador i estat de neteja) i de vigilància dels aliments.