• Imprimeix

Brots d'intoxicació alimentària produïda per Listeria monocytogenes, presumptament associat a consum de vegetals

19/07/2018 10:07

S’ha produït un brot multinacional d'intoxicació alimentària provocat per Listeria monocytogenes, presumptament associat al consum de diversos productes d'origen vegetal, amb un total d'11 afectats a Europa, sense afectats a Espanya.

Els productes implicats són originaris d'Hongria, fabricats per la companyia Greenyard Frozen Hungary, que ha informat als seus clients que no comercialitzin els productes implicats i s'està procedint a efectuar la seva retirada del mercat. Aquests productes han estat distribuïts a diversos Estats membres, entre ells Espanya, concretament a la Comunitat Valenciana, Astúries i Andalusia.

Els productes distribuïts a Espanya són els següents:

  • Barreja de vegetals marca Iceland (Mix vegetable), en format de 900g., Tots els lots i dates de caducitat: entre gener de 2020 i juny de 2020 inclusivament.
  • Vegetals, marca Waitrose Essential (Waitrose essential vegetables), en envasos de 1kg, tots els lots i dates de caducitat: entre gener de 2020 i juny de 2020 tots fins a desembre de 2019 inclusivament.
  • Pollastre Xinès, marca Oriental Express (Oriental Express Chinese Chicken) en envàs de 350 g, tots els lots, dates de caducitat: totes fins a gener de 2020.
  • Blat de moro congelat marca Pinguin format en caixes de cartró de 10kg.

Es recomana als consumidors que poguessin tenir els productes de les marques anteriorment esmentades en les seves llars, que s'abstinguin de consumir-los i en cas de disposar del producte en les seves llars el tornin al punt de compra.

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ha tingut coneixement d’aquests fets a través del Sistema d'Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos (RASFF) i ho ha comunicat a les diferents comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI).