• Imprimeix

Cercador de valors dietètics de referència

Nova eina interactiva d’EFSA

30/11/2018 15:11

L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha desenvolupat una eina interactiva, DRV Finder, que permet als nutricionistes i altres professionals de la salut realitzar càlculs ràpids i senzills utilitzant els valors dietètics de referència de l'EFSA.

El cercador DRV Finder proporciona un accés ràpid i fàcil als valors dietètics de referència (VDR o DRV en anglès) de les 32 opinions sobre VDR que l'EFSA ha publicat en els darrers anys. Les opinions contenen VDRs per a aigua, greixos, carbohidrats i fibra dietètica, proteïnes, energia, així com 14 vitamines i 13 minerals.

Els VDR són conceptes clau en l'àmbit de la nutrició, són un conjunt de valors de referència de nutrients que es basen en el coneixement científic per a poblacions sanes. Varien en funció de l’etapa de la vida i el gènere. Tenen molts propòsits, com ara avaluar la qualitat nutricional de les dietes dels individus o grups, dissenyar dietes (com ara menús escolars), crear orientacions nutricionals, assessorament dietètic, establir valors de referència per a l'etiquetatge dels aliments i per al desenvolupament de polítiques nutricionals i alimentàries. Els VDR no són metes ni recomanacions de nutrients per a les persones individuals.

 

EFSA- Dietary reference values