• Imprimeix

Consells de seguretat alimentària per a la gent gran

1 d’octubre, Dia Internacional de la gent gran

01/10/2018 08:10
Gent gran

L’1 d’octubre se celebra el Dia Internacional de la gent gran. Des de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), volem participar en aquest dia amb consells de seguretat alimentària.

Si bé tots els grups de població són vulnerables a les malalties transmeses pels aliments, la gent gran és especialment vulnerable perquè amb l’edat, les defenses es poden debilitar; per això és important extremar la higiene en la preparació dels menjars.

En aquesta etapa de la vida és important que les persones grans segueixin una preparació i cocció adequades dels aliments per mantenir una bona salut. La prevenció és millor que la curació.

Recordeu seguir les quatre normes per manipular els aliments amb seguretat:

Netejar

  • Renteu-vos les mans abans de començar a preparar el menjar i cada cop que tossiu, esternudeu aneu al lavabo o toqueu les escombraries.

Cuinar

  • Cuineu bé els aliments perquè no hi quedin parts crues.

Separar

  • Separeu els aliments crus dels que ja estan cuinats.

Refredar

  • Prepareu els aliments poc abans de consumir-los.
  • No els deixeu a temperatura ambient durant més de dues hores.